Koložvárske zelí

tejaja Kuchařka:

Vepřové maso 8 názorů

58
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Suroviny

300 g vepřového plecka
300 g pikantní klobásy
1 cibule
Nyní v akci
600 g kysané zelí
Nyní v akci
200 g ryže
mletá paprika
sůl
pepř
olej
zakysaná smetana
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na troške oleje opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme lyžicu papriky, na kocky nakrájané mäso, okoreníme, osolíme, podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Vodou podlejeme tak, aby nám zostalo viac šťavy.

  2. Ryžu podusíme asi na 50%.

  3. Do vymazaného pekáča vrstvíme: kyslá kapusta (asi 2 cm), polovica ryže, polovica mäsa so šťavou, kyslá kapusta, polovica klobásy nakrájanej na kolieska, druhá polovica ryže, druhá polovica mäsa so zvyšnou šťavou, kyslá kapusta, druhá polovica klobásy, kyslá kapusta. Kapustu príliš nevymačkáme a šťavu z mäsa vylejeme všetku.

  4. Prikryjeme a v rúre zapekáme asi 40 minút, kým ryža nezmäkne úplne (preto je tam potrebná šťava z mäsa).

  5. Potom zalejeme kyslou smotanou a dopečieme odkryté.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Koložvárske zelí

  • tejaja tejaja

    chocolate: Nesmie to plávať. Tej šťavy mám toľko, koľko ostane po dusení mäsa, teda tak, ako podleješ mäso pred dusením. Mäso vždy robím v kuchte ( papiňáku ) a vody podlejem toľko, aby mäso bolo zakryté. ;-)

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Mam ho prave v priprave, jen trochu vaham, kolik stavy je ok, protoze vetsinou vidim pomerne kompaktni;-) hmotu a tady to na nekterych pridanych fotkach trochu plave.Bude to premiera, takze nemam predstavu, jaky ma byt vysledek.Temer totozny recept jsem si nasla na strankach nasi Jarusky-zizaly.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Přidávám fotky, nezbylo :-p:-p:-D:-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Máme dnes héééč:-p:-p:-p:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Simi, tak to udělej, je to lahůdka :-p:-p:yes: Hele a já to nehodnotila :-O:-O:-O, napravuju, znám, dělám, mňam :-D:-p:yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    NIkdy jsem to nedělala,ale slyšela o tom,že je koložvarské zelí výborné.Tak dávám do oblíbených a jistě vyzkouším.;-)dávám bod:yes:

    Odpovědět

  • Inecka Inecka

    Ja ho delavam take a je vynikajici.Na dno pekacku pridavam anglickou slaninku.Delavam ve velkym pekacku a myslim jsi,ze zbyde i na druhy den,ale malokdy se to povede:-D:-D:-p,pridavam bodik,super papani

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana

    Koložvárska kapusta je VYNIKAJÍCÍ. I když se zdá kombinace rýže-zelí, šílená je to výborné. A opravdu stojí za vyzkoušení.

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo