Perníčky od Babi perníkářky
Pikantní vůně perníkového koření se snoubí se sladkou vůní medu a provoní nám bydlení během předvánočního času. Pečení a zdobení perníčků je záležitost společně stráveného času s dětmi. Nebo můžete z perníku postavit třeba sladký domeček.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 266 kJ / 3 888 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,97 g |
Tuky | 106,15 g |
Vláknina | 12,20 g |
Cholesterol | 773 mg |
Sodík | 3,58 g |
Sůl | 0,55 g |
Sacharidy | 658,05 g |
Postup přípravy
Perníčky můžeme péct hned, ale ideální je nechat těsto minimálně 24 hodin v lednici uležet. Krok 4: Těsto rozválíme na plát o tloušťce asi 5 mm a vypichujeme různé tvary a nebo můžeme vyřezat domeček. Krok 5: Pečeme na 180 °C do růžova asi 8 minut. Po upečení ihned potřeme horké perníčky rozšlehaným vejcem. Krok 6: Ozdobíme bílkovou polevou, kterou ručně mícháme vařečkou po dobu 20 minut, až se cukr rozpustí a poleva je krásně lesklá.
Zveřejněno 3. 12. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perníčky od Babi perníkářky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/joOv
Moje poznámka
Perníčky od Babi perníkářky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/joOv
Nejnovější recepty
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 4 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 4 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 4 hodinami
Zapečené brambory s vařenými vejci
Přidáno před 4 hodinami
Bramborák s masovou haší
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna pečená na houbové tarhoni v jednom pekáčku
Hankadr před 17 minutami
Maso po Sečuánsku
DagmaRaba před 20 minutami
Bábovka bez vajec
Vladour před 31 minutami
Jogurtový koláč s drobenkou
Noumik před 37 minutami
Klasický rybí salát ze zavináčů
ricci před 1 hodinou
Citronová bábovka
petr.bernatik@centrum.cz před 1 hodinou
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 5 hodinami
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 18 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 19 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 19 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
med tekutý,
koření do perníku,
soda jedlá,
vejce,
vejce,
bílek,
cukr moučkový
Komentáře (6)