Roastbeef
Dorůžova upečený a tence nakrájený roastbeef je prubířský kámen mnoha kuchařů. Recept je podrobně popsaný, aby se vám podařil hned napoprvé. Tak s chutí do toho, kupte kvalitní maso a zkuste roastbeef podle nás.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 210 kJ / 1 484 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 213,90 g |
Tuky | 67,70 g |
Vláknina | 0,60 g |
Cholesterol | 450 mg |
Sodík | 730 mg |
Sůl | 1,45 g |
Sacharidy | 4,54 g |
Postup přípravy
Krok 1: Den před přípravou očištěné a odblaněné maso osolíme, opepříme, pokapeme portským, pomažeme hořčicí a vmasírujeme tymiánové lístečky. Uzavřeme do mrazícího sáčku a uložíme alespoň na 12 hod odpočívat do lednice.
Krok 2: Zhruba 3 hodiny před přípravou maso z lednice vyndáme, aby získalo pokojovou teplotu. Troubu předehřejeme na 120 °C.
Krok 3: Na pánvi rozpálíme olivový olej a na něm ze všech stran zprudka opečeme zlehka osušené maso. Opékání by mělo trvat dohromady cca 5 min.
Krok 4: Pak uložíme do pekáče a pečeme asi 45-50 min.
Krok 5: Hotový roastbeef necháme alespoň půl hodiny odpočívat, aby se šťáva rovnoměrně rozložila a maso bylo křehké a šťavnaté.
Zveřejněno 4. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roastbeef
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q6N3
Moje poznámka
Roastbeef
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q6N3
Nejnovější recepty
Rebarborová bublanina s kokosem
Přidáno před 54 minutami
Filety ze pstruha s rajčaty
Přidáno před 2 hodinami
Plněné bagetky s míchanými vajíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí maso na paprice pro diabetiky bez mouky
Přidáno před 22 hodinami
Plněná kuřecí prsa s hráškem ( vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 23 hodinami
Maďarská krkovička
Přidáno 18. 5. 2025 13:25
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Guadeloupský kuřecí salát
Antonausprag před 36 minutami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ivet88 před 1 hodinou
Frankfurtská jemná polévka
AnnaP4 před 1 hodinou
Výborné lasagne
Papucel před 1 hodinou
Mleté na způsob hašé
Neposlusna před 2 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Lucinka85 před 2 hodinami
Boloňské špagety s mletým masem podle Petry
kamilkamil před 2 hodinami
Kuřecí polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Koblížky jednotlamky (mini koblihy)
kucharka1 před 3 hodinami
Dančí guláš s knedlíkem
jarekpavlica před 4 hodinami
Tématické fráze:
rosbeef,
rosbeef jak na nej,
rosbeef recept,
anglický roastbeef pohlreich,
anglický roastbeef,
anglický roastbeef recept,
rostbif podle pohlreicha,
roastbeef podle pohlreicha,
recept na anglický rostbíf,
roastbeef pohlreich,
rostbeef podle pohlreicha,
hovezi roastbeef,
rosbief,
roustbeef,
roastbeef recept pohlreich,
anglický rosbeef,
rozbeaf,
rozbeef,
anglický rostbíf podle pohlreicha,
rostbif
Suroviny:
roštěnec nízký,
víno portské,
olej olivový,
tymián čerstvý,
hořčice hrubozrnná,
sůl mořská,
pepř mletý
Komentáře (68)
Pekla jsem na mřížce a odkryté cca 55 min na 130 stupňů. Byl vynikající a kilo masa zmizelo rychlostí blesku.
Kvalita výstupu tkví v mase - maso bylo opravdu z nízkého roštěnce a z mladého kusu.
Recept doporučuji.
děkuji za recept - dopadl báječně. Jen dle velikosti masa (1,8kg) a znalostem naší trouby jsem upravil dobu úpravy na 80 min. Maso bylo červeňoučké a štavnaté
Děkuji za super recept.