Nejlepší marokánky
Nenechte se zmást výčtem ingrediencí. Pár základních, kvalitních surovin vám stačí, abyste vykouzlili fantastické marokánky, které doplní váš výběr vánočního cukroví. Vypadají poměrně nenápadně, ale o to více svou vůní lákají k ochutnání.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 909 kJ / 2 368 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 32,31 g |
| Tuky | 123,90 g |
| Vláknina | 16,60 g |
| Cholesterol | 77 mg |
| Sodík | 12 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 272,70 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 22. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nejlepší marokánky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L5Ev
Moje poznámka
Nejlepší marokánky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L5Ev
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 6 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 5 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 6 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 8 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 9 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 11 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 12 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 12 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 12 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 13 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 13 hodinami
Tématické fráze:
marokánky ze smetany,
marokánky recept,
jak se pečou marokánky,
marokánky,
recept na marokánky,
marokánka jako z obchodu,
výborné marokánky,
domaci marokanky,
recept marokánky,
recept na domácí marokánky,
křupave marokanky,
top recept na marokánky,
marokánky se smetanou,
recepty marokánky,
jak se dělají marokánky,
marokanky recepty,
top recepty marokanky,
domácí marokánky recept,
marokánky křupavé,
recepty na marokánky
Suroviny:
smetana ke šlehání,
ořechy,
kůra pomerančová kandovaná,
ovoce kandované,
cukr krupice,
mouka hladká,
máslo,
med,
poleva čokoládová,
mandle sekané
Komentáře (62)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Míchat, míchat míchat. Postupně u toho mouku přidávat :)
P.S. Příspěvek pod tímto je pro autorku receptu!
P.S. Koupila jsem 180 ml smetany na šlehání a musela jsem z druhé dolít. Napiš prosím, že 250 ml ! Všude jsou jiná balení a když někdo bydlí jinde, nemá Ahnung , kolik je jedno balení smetany, tak se může zmýlit a dá špatnou míru.
Tonja, ty recepty by možná zajímaly víc lidí, ale mne určitě, znáš nějaké? Zdravím!
Doporučuji
Milá kuchařinko, jsem moc ráda, že jsem objevila váš recept. Právě jsem dopekla a nedá mito a musím poslat chválu. Jen samé superlativy. Trošku jsem změnila - mouku špaldovou hladkou- a nacpala do toho ovoce a oříšky co se vešlo a.... ještě počokoláduju, zavřu oči, chroupnu .... a jsem v dětství. Taková dobrota!
Já jsem tam teda navalila moc oříšků a rozinek, tak se mi to trochu rozpadalo, ale to byla moje chyba... Děkuji za recept!
Přidávám se ke všem, kteří ho ohodnotili jako úžasný. Skutečně tyto marokánky jsou delikatesní a děkuji autorce za zveřejnění jejího receptu.
Možná, že úspěch je také díky přispění spolupráce s panem manželem.
Budu se těšit na další zajímavý recept.