Suroviny
Porce: 6 porci
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 318 kJ / 2 705 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 176,27 g |
Tuky | 186,48 g |
Vláknina | 43,24 g |
Cholesterol | 834 mg |
Sodík | 1,26 g |
Sůl | 2,88 g |
Sacharidy | 61,17 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očistíme všechnu zeleninu, kterou nastrouháme na struhadle. Omyjeme maso, můžeme, ale nemusíme ho prošpikovat. Vezmeme tlakových hrnec, rozpustíme na mírném ohni máslo, na kterém osmažíme cibulku do sklovita, přidáme řádně osolené maso a restujeme. Maso se celé musí pořádně zatáhnout. Přidáme koření, necháme rozvonět a přidáme nastrouhanou zeleninu.
Krok 2: Vše orestujeme a podléváme vodou, cca 1 l. Necháváme dusit v tlakáči cca 90-120 minut. Po dovaření vyndáme maso a koření. Vše rozmixujeme, přidáme šťávu z citrónu a lžíci hořčice. Dochucujeme podle potřeby.
Krok 3: Naředíme a zjemníme smetanou. Poté znovu ochutnáváme. Pokud jsme spokojení, podáváme s houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 4. 1. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Svíčková omáčka z tlakáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JvBy
Moje poznámka
Svíčková omáčka z tlakáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JvBy
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 7 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 18 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 22 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jogurtová bábovka
Cerpes před 7 minutami
Rychlá ořechová bábovka
Anna.Milkova před 31 minutami
Obyčejný hlávkový salát s obyčejnou zálivkou od babičky
Missa25 před 39 minutami
Kefírové lívance II
vavravictoria1 před 50 minutami
Klasická koprová omáčka s vejcem
frantisek66 před 1 hodinou
Hamburská vepřová kýta
Pisarak před 1 hodinou
Vepřová kotleta s houskovým knedlíkem
Pisarak před 2 hodinami
Toskánský bůček
poirotka před 2 hodinami
Vajíčková tlačenka
pavelcicha před 2 hodinami
Zadělávaná mrkev s hráškem
Mimino před 3 hodinami
Suroviny:
maso hovězí,
slanina,
cibule,
mrkev,
celer,
petržel,
máslo,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý,
hořčice,
citron,
smetana 33%,
sůl
Komentáře (7)