Krémešníčky
Křehké krémešníčky z listového těsta, s lahodným krémem a šlehačkou, budou hitem u nedělní poobědové kávy. V ústech se lehce rozplynou a zbyde po nich jen příjemná vanilková chuť.
Suroviny pro 1 plech
32 ks
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 480 kJ / 1 549 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,20 g |
Tuky | 45,60 g |
Vláknina | 1,20 g |
Cholesterol | 1,10 g |
Sodík | 1,20 g |
Sůl | 2,84 g |
Sacharidy | 214,80 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 10. 1. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krémešníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Myrm
Moje poznámka
Krémešníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Myrm
Nejnovější recepty
Bramborové vafle
Přidáno před 9 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 18 hodinami
Horký zeleninový salát
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí prso, pečený květák s parmazánem. Vhodné pro diabetiky
Přidáno 16. 5. 2025 11:01
Pažitkovo-česneková omáčka se zastřeným vejcem
Přidáno 15. 5. 2025 10:13
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Přidáno 15. 5. 2025 08:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí steaky Caprese
Marie83 před 5 minutami
Hovězí nudličky po sečuánsku podle čínského kuchaře
Vašek před 1 hodinou
Szegedinský guláš
MonkaF před 1 hodinou
Kuřecí po chalupářsku
poirotka před 1 hodinou
Dušené hovězí kostky se zeleninou
poirotka před 1 hodinou
Dort nejen prázdninový
Fitulka před 2 hodinami
Chřestový krém
Fitulka před 2 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
hanka.hzh před 2 hodinami
Vepřové maso na houbách v jednom hrnci
kamilkamil před 2 hodinami
Plněné bramborové knedlíky uzeným masem, zelí
Sassa před 2 hodinami
Suroviny:
těsto listové,
vejce,
mléko,
pudink vanilkový,
cukr krupice,
vejce,
sůl,
smetana ke šlehání,
ztužovač,
cukr moučkový
Komentáře (24)
https://www.toprecepty.cz/recept/41755-nepecene-re...
Maruško a tvé krémešníčky vypadají velice lákavě.
Veronika.Hrozna:
Tož až ten krém uděláte, tož se ozvěte
Zítra jsem chtěl zkusit pudink se ZASTUDENA šlehaným sněhem, tož počkám...
Na druhou stranu, 3 bílky (+ 3 žloutky které taky zahušťují) na 3 pudinky není zas až tak moc
Na třetí stranu by asi stačily i bílky nešlehané, ale protože se špatně pojí s pudinkem, tak dost možná i proto ten sníh
Ááá nééébo, když se sníh vmíchá do horkého krému tak se srazí, ale není to ani vidět
(U nás v rodine viac frčí medový krémeš beztak.
Někdy, hlavně když bylo potřeba hodně kousků, se místo šlehačky dával na pudinkový krém vařený sníh z bílků. A to bylo nejčastěji.
Máš to krásne!
To bych mohla zvládnout i já
Jsem zvědavá na ten sníh v horkém pudinku , ještě jsem to nikdy nedělala a ani neslyšela , ale nemám nejmenších pochyb, Vaše recepty , které jsem vyzkoušela , byly vždycky