Švestkový koláč 2

toprecepty.cz Kuchař:

Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 6 názorů

56

Suroviny

Pro 6 osob -
750 g švestek( asi 30 malých kousků)
cukr moučka
250 g měkkého tvarohu
3 žloutky a 2 bílky
100 g práškového cukru
50 g maizeny
2 dcl smetany
Na těsto:
200 g polohrubé mouky
125 g másla
15 g másla na vymazání formy
60 g cukru
1 vejce
špetka soli
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme těsto - do prosáté mouky přidáme cukr a sůl, rozdrobíme máslo a propracujeme s celým vajíčkem. Zadělané těsto zabalíme do mikroténu a uložíme nejméně na hodinu do chladničky.

  2. Mezitím omyjeme a osušíme švestky a nakrojíme je tak, abychom z nich mohli vyjmout pecku a tu nahradit kouskem cukru.

  3. V míse vymícháme tvaroh, žloutky, práškový cukr, maizenu a smetanu do hladkého krému. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který vmícháme do krému.

  4. Vymažeme formu, vyložíme ji těstem, které pokryjeme tvarohem a švestkami.

  5. Pečeme asi 40 minut při 200 stupních.

  6. Koláč necháme vychladnout ve formě, teprve pak krájíme

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Švestkový koláč 2

  • hosta hosta(moderátorka)

    moc dobrý koláč, dala jsem zavařené půlené švestky a posypala mletým mákem, dovoluju si přidat nepříliš kvalitní fotku:yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Dnes jsem pekla, ale použila jsem jen nádivku z receptu, těsto jsem dělala kynuté. Je to moc dobré. Manželovi i mamce ta kombinace tvarohu a švestek moc chutnala. Tvaroh jsem ještě dochutila vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Já jsem jen ždibek ochutnala a teď trpím, nevím, jestli to vydržím nejíst:-)):yes::yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    nakonec jsem dala ostružiny,ryngle jen po okraji..
    koláč je dobrý, vláčný..zkrátka príma:-p;-):yes::yes:
    přidávám bodík a foto;-):-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    já mám hafo slaďoučkých rynglí,takže bych ani cukr nemusela dávat;-)
    jenom dotaz: smetana..jaká:-? na šlehání nebo 12% na vaření:-?

    Odpovědět

  • jahoda jahoda

    Něco podobného jsem kdysi dělala, dávala k tvarohu i ovocné jogurty, bylo to moc dobré. Recept vypadá moc dobře:-p;-):yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo