Preclíky, bulky se skořicí z dýňového těsta

MiskaM Kuchařka: MiskaM

Moučníky , Ostatní 10 názorů

Suroviny

500 g dýně Hokkaido
300 g polohrubé mouky + na pomoučení
špetka soli
4 lžíce krupicového cukru
3 g sušeného droždí
1 lžička jedlé sody
máslo na potření
krystalový cukr na obalení
mletá skořice
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Dýni důkladně očistíme, nakrájíme na menší kousky a rozložíme je na plech s pečícím papírem. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme asi 20 minut doměkka. Upečenou dýni poté rozmixujeme dohladka na pyré a necháme vychladnout

  2. Do mísy prosejeme mouku, přisypeme sůl, cukr, sušené droždí, jedlou sodu a promícháme. Nakonec přidáme dýňové pyré a vypracujeme těsto dohladka (pokud byste měli těsto řídké, stačí přidat trochu mouky). Těsto zakryjeme utěrkou a dáme ho kynout na teplé místo, zhruba 30 minut.

  3. Těsto pak důkladně propracujeme, vytvarujeme do válečku a rozkrájíme ho na osm stejně velkých kusů. Z každého kusu pak vyválíme tenký pramen, konec spojíme a vytvoříme preclík, bulku či jiný tvar, záleží na vás. Rozložíme na plech s pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 160°C asi 15 minut.

  4. Po upečení preclíky nebo jiné tvary potřeme rozpuštěným máslem a obalíme je v cukru, smíchaném se skořicí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 115 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Preclíky, bulky se skořicí z dýňového těsta

  • MiskaM MiskaM(autorka receptu)

    janatka: <3 moc děkuji za vyzkoušení :-K u nás to zmizelo raz dva :-D

    Odpovědět

  • janatka janatka

    Tak mám hotovo. Měla jsem zbytek dýňového pyré v ledničce a tak co s tím zbytkem??? A ejhle, další recept z dýně. Určitě toho nebylo 500g a tak jsem to těsta přidala dvě lžíce vody, aby se mi to spojilo. Krásně se pracovalo s těstem, které je méně
    sladké. Já jsem dělala menší kousky, tak akorát do pusy. Myslím, že bude k snídani a kakao k tomu. Je to těsto bez náplně, ale zase ten posyp se k tomu hodí, jinak by to bylo bez chuti a mdlé. Za mě :yes:a uvidím co tomu řekne zbytek rodiny, já si to klidně znovu upečenu.

    Odpovědět

  • MiskaM MiskaM(autorka receptu)

    KUKI1: Ne není já zas pecu na 180°C ale tohle peču na 160°C

    Odpovědět

  • KUKI1 KUKI1

    Není 160 stupňů málo? Má to svůj důvod? Normálně peču kynuté na 200. Děkuji

    Odpovědět

  • MiskaM MiskaM(autorka receptu)

    janatka: Děkuji :-8 budu ráda :-K

    Odpovědět

  • MiskaM MiskaM(autorka receptu)

    Lenunka: :-K :-D

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka

    Moniko, jsou, no, jak bych to tak řekla...no prostě k sežrání :-D:-D:-D:yes::-K

    Odpovědět

  • janatka janatka

    Zajímavý recept, určitě vyzkouším.;-)

    Odpovědět

  • MiskaM MiskaM(autorka receptu)

    recepty73: Děkuji :-K už opraveno :-D

    Odpovědět

  • recepty73 recepty73

    U polohrubé mouky - pomoUčnění;-):-D
    Jinak jsou k nakousnutí<3

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo