Jablečné štrúdle
Vynikající domácí jablečný štrúdl ocení nejen každý člen rodiny, ale i milá návštěva. Vláčné máslové těsto s tvarohem je rychle připravené a skvěle se s ním pracuje. Dokonale ochucená jablečná náplň a vůně másla a rumu vás rychle přinutí sáhnout po dalším kousku.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 20 110 kJ / 4 807 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 98,88 g |
| Tuky | 189,93 g |
| Vláknina | 49,63 g |
| Cholesterol | 784 mg |
| Sodík | 869 mg |
| Sůl | 1,68 g |
| Sacharidy | 626,09 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse smícháme mouku, kypřicí prášek se špetkou soli a vyhloubíme důlek. Do důlku vložíme tvaroh, vejce, cukr a ocet. Změklé máslo rozložíme kolem dokola. Rukama zpracujeme hladké pružné těsto a uložíme na 1 hodinu do ledničky.
Krok 2: Strouhanku opražíme na másle dozlatova a necháme vychladnout. Jablka nakrájíme na tenké plátky, promícháme s máslovou strouhankou, škrobem, skořicí, cukrem, citrónovou šťávou a rumem.
Krok 3: Odpočinuté těsto rozdělíme na dva díly. Každý rozválíme na obdélník, čím tenčí, tím lepší. Na každý plát rozprostřeme polovinu náplně. Boční kraje přehneme dovnitř, aby nám neutíkala náplň. Zavineme štrúdl, opatrně přendáme na plech s pečicím papírem.
Krok 4: Pečeme přibližně 40 minut při 180 °C. Ihned po upečení potřeme rozpuštěným máslem s rumem. Necháme vychladnout a pocukrujeme. Podáváme nejlépe se zmrzlinou, já miluji s vlašskými ořechy.
Zveřejněno 27. 1. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablečné štrúdle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4NNx
Moje poznámka
Jablečné štrúdle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4NNx
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 13 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 14 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 14 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 16 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 19 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí chléb II.
Penkapa před 19 minutami
Bramboračka
danal před 2 hodinami
Dalmatské čufty
Ceesay před 9 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 12 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 13 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 15 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 16 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 16 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 17 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
tvaroh ve vaničce,
vejce,
cukr,
ocet,
kypřící prášek,
jablko,
strouhanka,
máslo,
škrob kukuřičný,
cukr vanilkový,
rum,
šťáva citronová,
skořice,
máslo,
rum
Komentáře (8)