Suroviny
Porce: 1 veka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 819 kJ / 2 347 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 80,54 g |
| Tuky | 80,50 g |
| Vláknina | 18,78 g |
| Cholesterol | 785 mg |
| Sodík | 359 mg |
| Sůl | 0,76 g |
| Sacharidy | 315,61 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do odměrky dáme droždí, krupicový cukr a rozmícháme na kašičku. Přilijeme 70 ml vlahého mléka, hladkou mouku, promícháme a zakryjeme. Necháme asi 15 minut vykynout.
Krok 2: Do mísy dáme mouku, kmín, sůl a promícháme. Přidáme vejce, olej, kvásek, zbylé mléko, vypracujeme těsto a necháme vykynout.
Krok 3: Vykynuté těsto rozválíme a dvakrát přeložíme přes sebe. Veku dáme na plech s pečícím papírem a necháme asi 30 minut nakynout. Potřeme ji rozšlehaným vejcem a dáme do vyhřáté trouby na 190°C na druhou drážku na 25 minut péct.
Zveřejněno 2. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Újezdecká celozrnná veka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mrD9
Moje poznámka
Újezdecká celozrnná veka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mrD9
Nejnovější recepty
Ragú z červené čočky a zeleniny
Přidáno před 12 hodinami
Tlačenkový salát podle ČSN
Přidáno před 13 hodinami
Medové kornoutky s krémem
Přidáno před 16 hodinami
Kokosové sušenky
Přidáno před 18 hodinami
Drážďanská štóla
Přidáno před 20 hodinami
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Listový salát s ořechy
Limek před 8 hodinami
Margot kuličky
Junys před 8 hodinami
Zapečené kuřecí řízky
Elivet před 9 hodinami
Oříškovočokoládová bábovka
[email protected] před 9 hodinami
Rychlá ořechová bábovka
Misatomanova před 9 hodinami
Jihočeská kulajda
RomanaMonika před 11 hodinami
Jednoduché řezy s krémem ze zakysané smetany a šlehačky
Mi_Ky před 11 hodinami
Sypaný jablečný koláč
magdalenka před 12 hodinami
Polévka z oranžové tykve
Kajkajak před 12 hodinami
Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor - podrobně
NikolaHlatka před 12 hodinami
Suroviny:
mouka celozrnná,
sůl,
kmín drcený,
vejce,
olej,
mléko,
droždí,
mouka hladká,
cukr krupice
Komentáře (6)