Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 094 kJ / 261 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,62 g |
Tuky | 5,97 g |
Vláknina | 27,22 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 549 mg |
Sůl | 1,18 g |
Sacharidy | 22,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: Řasu wakame vložíme do misky s vodou.
Krok 2: Jakmile řasa změkne, nakrájíme ji na na kousky a odložíme stranou.
Krok 3: Mezitím si očistíme mrkev, celer, pórek a všechno nakrájíme na tenké nudličky.
Krok 4: Tofu nakrájíme na kostičky.
Krok 5: Do vroucího vývaru vhodíme všechnu zeleninu, tofu, houby a vaříme cca 10 minut.
Krok 6: Nakonec přidáme nakrájenou řasu wakame.
Krok 7: Po změknutí hub i zeleniny stáhneme plamen, naběračkou odebereme vývar a rozmícháme v něm 3 lžičky miso pasty.
Krok 8: Rozmíchanou směs vrátíme zpět do polévky a už ji dále nevaříme.
Krok 9: Polévku na talíři ozdobíme např. jarní cibulkou a můžeme podávat.
Zveřejněno 6. 10. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Japonská polévka miso s uzeným tofu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Bj6X
Moje poznámka
Japonská polévka miso s uzeným tofu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Bj6X
Nejnovější recepty
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno před 18 hodinami
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno před 22 hodinami
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno 20. 8. 2025 04:40:10
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno 19. 8. 2025 22:56:11
Hovězí kližka na smetaně v pomalém hrnci
Přidáno 19. 8. 2025 22:26:09
Mořská štika v křupavé bylinkové krustě
Přidáno 19. 8. 2025 21:49:47
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý tvarohový koláč z drobenky s ovocem
dexulka před 17 minutami
Cottage s banánem a jablkem
vojfrancezska před 2 hodinami
Vepřová pečeně na tymiánu
E. J. K. před 11 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 13 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 13 hodinami
Svíčková na smetaně
Pozde před 14 hodinami
Hovězí na pepři
Pozde před 14 hodinami
Pečená švestková povidla
Fitulka před 15 hodinami
Francouzské brambory
jjj82 před 15 hodinami
Mleté maso s rýží a rajčaty z jedné pánve
Uttinka před 15 hodinami
Tématické fráze:
miso tofu,
miso tofu polévka recept,
čočkova polévka s z tofu,
japonská zeleninová polévka,
tofu miso polevka,
růžičková kapusta s uzeným tofu,
japonske polevky,
polevka smiso s tofo,
miso tofu polévka,
čočková polévka s uzeným tofu,
miso s tofu,
miso polevka s tofu,
miso polévka s lososem a tofu,
polevka miso tofu,
polévka miso tofu recept,
polévka miso s tofu,
polévka miso,
recepty z tofu
Suroviny:
vývar zeleninový,
pasta miso,
mrkev,
celer,
pórek,
tofu uzené,
houby shiitake
Komentáře (6)
Jestli se v něm mají uchovat vitaminy a minerály, miso se vmíchává do polévky (jakékoliv) až před podáváním a přímo do talíře. V podstatě se to dělá tak, že na stolu je miska s miso a každý si pridá sám.
2) Chtěl jsem před pár lety ochutnat originál, tak jsme zašli v Salzburku do japonské restaurace, která hlásala, že v ní vaří kuchař z Japonska originální japonská jídla. Polévka byla zahuštěná údajně luštěninovou moukou bylo v ní i trochu nějakých těstovin, zelenina byla nakrájená nadrobno. Byla vynikající, mně se tak dobrá ještě nepovedla.