Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynutý Mikuláš

Své ratolesti můžete na Mikuláše překvapit malými pečenými Mikuláši, ozdobenými dle vaší fantazie. Největší odměnou vám bude úsměv na rtech a rozzářené oči vašich dětí, až toto cukroví ochutnají.

Hodnocení receptu je 5,0 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby kynutí

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 819 kJ /
3 542 kcal
Bílkoviny69,15 g
Tuky163,96 g
Vláknina16,68 g
Cholesterol 15 mg
Sodík 509 mg
Sůl1,25 g
Sacharidy439,09 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z vlažného mléka, oleje, hladké mouky, soli, cukru a droždí, vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Krok 2: Plech vyložíme pečicím papírem. Vykynuté těsto rozválíme na plát a vykrájíme rovnoramenné trojúhelníky, které přeneseme na plech. Krok 3: Trojúhelníky potřeme rozšlehaným žloutkem s troubou mléka a ozdobíme podle fantazie semínky (či oříšky), nebo kousky těsta (oči, obočí nos, plášť..). Krok 4: Plech vložíme do trouby a pečeme dozlatova. Krok 5: Na červenou polevu smícháme cukr s citronovou šťávou a potravinářskou barvou. Krok 6: Vychladlé ozdobíme červenou polevou a bílkovou polevou dle fantazie (vousy, obočí, lem čepice).

TIP: Jak připravit bílkovou polevu

Zveřejněno 28. 11. 2010

Poznámka autorky isindy

Není z mé hlavy, kdysi jsem někde zahlédla a dneska si na to vzpomněla :)

detail těsto: http://www.toprecepty.cz/recept/13413-jednoduche-k...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynutý Mikuláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q2j3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynutý Mikuláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q2j3

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (31)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Proč dělat Santa Klause ? Nebo to je snad děda Mráz ? Mikuláš nosil bílou mitru !

:-K, díky

co blbneš :-O náhodou je to bezva nápad, povedly se ti ;-)

chtěla jsem dodržet ten základ stejný - trojúhelník, vyzkoušela jsem i dva andílky pro učitelky, ale ti se mi moc nelíbí. Věřím, že se tu najde nějaká šikovná pekařka, která je udělá krásné:-)

xanny, ty jsou boží :-O:-D:-D:-D:yes:

díky za radu:yes::yes::yes:

xanny, to jsem ráda, že se povedlo ;-) a fotky bych moc ráda viděla, je to jednoduché...nahoře vpravo pod názvem receptu jsou ikonky, je tam i foťák...tak na něj klikni, nabídne se ti zadat cestu k fotce uložené u tebe v PC, to proklikáš až k té fotce a odklepneš...a je to ;-)

tak jsem dnes dělala Mikuláše pro holky a čerty pro kluky, fotky neumím přidat, ale malá je spokojená, ráno vezme pečeníčko do školky pro děti:-))

Krásné ,krásné ,krásné.:yes::-)

líbí se mi Mikuláš i slovní přestřelka matky s dcerou:yes::-D:-p

máma - :yes::yes::-D

:-O PARÁDNÍ !!!;-):yes:

máma (neregistrovaný/á) :-D:-)) vůbec jsem si nevšimla, ale to je nádhera, komentář od mámy.. Moje nevlastní máma mi takhle komentovala smetanové řezy a vím, že tohle mi udělalo největší radost;-)

děkuji všem :-K zkuste, tentokrát není zdobení žádná velká věda a děti určitě potěší ;-)

mami, Mikulášů bylo asi 25, zbytek těsta "padl" na koláče...a tvoje žravá vnoučata jich už asi 10 zblajzla, zbytek spořádají zítra ve škole se spolužáky :-) a věř mi, lítost ty kyseliny neprojevily ani náhodou :-D

Tématické fráze:
kynutí čerti, mikuláš z kynutého těsta, pečený mikuláš, kynutý čert, mikuláš a čert z kynutého těsta, recepty na mikulase, co upéct na mikuláše, co upect do skolky, čerti z kynutého těsta, recept na mikuláše, čert z kynutého těsta, mikuláši z kynutého těsta, mikuláš, jak upéct mikuláše, mikuláš recept, kynuté těsto na mikuláše, mikuláš peceny z kynutého testa, recept na kynuté čerty, recepty mikuláš, peceny cert

Suroviny:
mléko, olej, mouka hladká, sůl, cukr krupice, droždí, semínka sezamová, žloutek, mléko, poleva bílková, cukr moučkový, citron, potravinářské barvivo

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu