Rebarborový čtyřpatrový koláč
Sezona rebarbory pomalu klepe na dveře, a jestli přemýšlíte, co z ní vykouzlit, tenhle čtyřpatrový koláč s ořechovým krémem a tvarohovou polevou je trefou do černého. Jeho příprava je sice pracnější, ale výsledek za to stojí.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 311 kJ / 4 616 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 112,53 g |
Tuky | 241,15 g |
Vláknina | 40,50 g |
Cholesterol | 1,87 g |
Sodík | 704 mg |
Sůl | 1,43 g |
Sacharidy | 478,53 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vypracujeme základné cesto a vyložíme ním formu. Forma musí mať rozmer približne 28 cm a výšku minimálne 5 cm. Cestom vyložíme aj okraje formy.
Krok 2: Pomleté orechy vymiešame dohladka s maslom, múkou, cukrom a vajcom, natrieme na cesto (surové - nepredpekáme), posypeme pár lyžicami sladkej strúhanky a rovnomerne rozložíme vrstvu na kúsky nakrájanej rebarbory.
Krok 3: Cukor, vajcia, kyslú smotanu, tvaroh vymiešame a rovnomerne nalejeme na rebarboru. Trochu potrasieme formou, aby poleva zatiekla medzi rebarboru.
Krok 4: Pečieme v rúre vyhriatej najskôr na 200°C 15 minút, potom teplotu znížime na 170°C a pečieme ešte 55 minút.
Zveřejněno 9. 5. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rebarborový čtyřpatrový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EzWW
Moje poznámka
Rebarborový čtyřpatrový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EzWW
Nejnovější recepty
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 14 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 16 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 16 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 17 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 17 hodinami
Domácí kečup z trouby (méně pracný)
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketová buchta
mamina58 před 9 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 11 hodinami
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 12 hodinami
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 13 hodinami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 13 hodinami
Papriková pasta
lpinkas@seznam.cz před 14 hodinami
Houbové rizoto
Konstantin. před 14 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Konstantin. před 14 hodinami
Vepřová pečeně s batáty, cibulí a jablkem
Konstantin. před 14 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mici76@seznam.cz před 15 hodinami
Suroviny:
rebarbora,
cukr,
máslo,
mouka hladká,
vejce,
vanilka,
sůl,
ořechy vlašské,
máslo,
mouka hladká,
cukr,
vejce,
strouhanka,
cukr,
mouka,
vejce,
smetana zakysaná,
tvaroh jemný
Komentáře (4)