Poctivá fazolačka
Pokud máte chuť na vydatnou polévku, která vás zahřeje, uvařte fazolovou polévku s klobáskou. Je plná bílkovin, proto dobře poslouží i jako hlavní jídlo. Ať už si ji dáte k obědu nebo k večeři, dopřejte si k ní krajíc domácího chleba.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 411 kJ / 1 054 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,08 g |
Tuky | 19,59 g |
Vláknina | 98,65 g |
Cholesterol | 14 mg |
Sodík | 22 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 119,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Fazole den předem namočíme do studené vody.
Krok 2: Druhý den do vody s fazolemi přidáme bobkový list a nové koření a uvaříme doměkka. Vodu i fazole dáme každé zvlášť stranou.
Krok 3: Cibuli oloupeme a nakrájíme. Poté ji osmažíme na sádle dozlatova.
Krok 4: Přidáme papriku, mouku a uděláme jíšku. Zalijeme ji vodou z fazolí a přivedeme k varu.
Krok 5: Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Přidáme je do cibulového základu spolu s kmínem a solí.
Krok 6: Podle potřeby zředíme vodou nebo vývarem. Když jsou brambory uvařené doměkka, přidáme fazole.
Krok 7: Klobásu nakrájíme, opečeme na pánvi a přidáme do polévky. Pokud nechceme opékat, přidáme ji nakrájenou vařit k bramborám.
Krok 8: Polévku dochutíme pepřem a majoránkou.
Krok 9: Podáváme s chlebem nebo bez jako hlavní jídlo.
Zveřejněno 25. 11. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Poctivá fazolačka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7m8O
Moje poznámka
Poctivá fazolačka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7m8O
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 7 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 8 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 17 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 3 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 5 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 5 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 5 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 6 hodinami
Kulajda z cukety
Romana20 před 6 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 7 hodinami
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 8 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 9 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 9 hodinami
Tématické fráze:
fazolačka,
poctivá fazolová polévka,
recept na fazolačku,
nejlepší fazolačka,
rychlá fazolačka,
polévka z barevných fazolí,
fazolacka recept,
fazole recepty,
slovenská fazolačka,
polevka z fazoli barevnychz klobasou,
recept poctiva fazolova polevka,
fazolacka s bramborem,
fazolacka s klobasou,
recepty na madarskou fazolačku,
polévka z barevných z fazolí,
recept fazolacka,
rychla fazolacka s klobasou,
fazolová polévka z vyvaru,
fazolačka recepty,
beskydska fazolacka
Suroviny:
fazole barevné,
cibule,
brambory,
klobása,
sádlo,
paprika sušená sladká,
mouka hladká,
kmín mletý,
bobkový list,
koření nové koření,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
vývar masový
Komentáře (35)
toš sa nebudem pasovt o větším moravákovi, protože fazulovica je enom malé pérečko našich kuchařskéhých tradic. Enom k téj cibuli, u nás se dělá víc do růžova, nikoliv do červena (pokud néni červená) aby nepřinesla lehký nádech hořkéj chuti. ALE VĚC CHUTI A TRADIC. Stejně tak vaříme fazulu na skus, né do měka, neb potom z ní sů zvlášť ty slupky. Enom u nás se dělají noky(hrubá mouka, vajíčko a podravka) krásně polévku zahustí bez zásmažky.
A aby fazulovica měla chuť aj masa, tak osmazuju zabíjačkový kabanos- je vynikající od makovca.
Ty beleše z jalového, to nemá chybu.
Česnek a majoránka to musí nakonec jistit.
,,TOŠ TEDA TAK,,