Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tlačené koláčky od medvěda

Koláčky s medvědím česnekem jsou skvělou slanou variantou kynutého pečiva. Z připraveného těsta vytvarujeme koláčky, naplníme je zakysanou smetanou s česnekem a upečeme dozlatova. Hodí se jako svačina i pohoštění.

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Doba přípravy 58 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 18 min bez doby kynutí

58 min (40 min příprava + 18 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 12 kusů

12kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 536 kJ /
2 757 kcal
Bílkoviny75,88 g
Tuky98,84 g
Vláknina17,58 g
Cholesterol 153 mg
Sodík 459 mg
Sůl1,13 g
Sacharidy382,24 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do domácí pekárny vložíme suroviny na těsto (nejprve tekuté, poté suché a nakonec droždí) a zapneme program Těsto. Krok 2: Hotové těsto vyndáme na pracovní plochu a krátce ho propracujeme. Krok 3: Těsto rozdělíme na 12 stejných dílů a z každého vytvarujeme bochánek. Bochánky necháme 5–7 minut odpočinout. Krok 4: Poté je přeneseme na plech vyložený pečicím papírem a rukou je zploštíme. Krok 5: Skleničkou s lehce pomoučeným dnem vytvoříme uprostřed každého koláčku důlek. Může být ještě širší než na fotografii, okraj těsta stačí i minimální. Krok 6: Medvědí česnek opláchneme a nasekáme najemno (nebo oloupeme a prolisujeme česnek). Krok 7: Zakysanou smetanu smícháme s česnekem a podle chuti osolíme. Krok 8: Troubu předehřejeme na 210 °C. Krok 9: Náplň rozdělíme do důlků v koláčcích a posypeme strouhaným sýrem. Koláčky necháme ještě 20–30 minut dokynout. Krok 10: Okraje koláčků potřeme vodou nebo rozšlehaným vejcem. Krok 11: Pečeme přibližně 15–18 minut, dokud koláčky nezezlátnou.

TIP: Recepty z domácí pekárny

Zveřejněno 28. 5. 2021

Poznámka autorky cathleen

„Medvědí“ sezóna trvá poměrně krátce, ale tyhle koláčky jsou moc dobré i s česnekem klasickým, který máme doma po celý rok.

Tento a další recepty najdete na Pekárnománii: http://www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kg8n

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kg8n

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Elivet: a já děkuji za zprávu :-K Mám radost, že se vám koláčky povedly.

Koláčky jsou vláčné a výborné, měla jsem pesto z medvědího česneku, dala i trochu domácí česnekové pasty, jinak jsem recept dodržela a výsledek je velmi chutný :-) děkuji za inspiraci :-K

magdalenka: proč bys nemohla :-) díky za přidání podobného, zájemci budou mít možnost vybrat si, co jim více sedne :yes:

cathleen: do podobných som pridala, teda, ak môžem, môj slaný koláč s medvedím cesnakom. V mojom podaní to nie je také pekné, ale jednoduché a rýchle

Koukala jsem, že jsem se trefila :-D Merylas přidala něco podobného....ale - slaných dobrot není nikdy dost!:-8

Suroviny:
voda, olej, sůl, cukr, mouka hladká, mouka celozrnna pšeničná, droždí čerstvé, smetana zakysaná, česnek mědvědí, sýr strouhaný, vejce, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]