Medvědí osúch (s medvědím česnekem)

magdalenka Kuchař: magdalenka

Bezmasá jídla 11 názorů

Suroviny

700 g hladké mouky
150 g celozrnné žitné mouky
1 polévková lžíce soli
1 kávová lžička krystalového cukru
1 kostka droždí (40 g)
60 ml oleje
cca 550 ml vlažné vody
Na vrch:
800 g zakysané smetany
4 hrsti posekaného medvědího česneku
2 zarovnané polévkové lžíce soli (případně podle chuti)
1/2 kávové lžičky pepře
uvedené množství surovin je na 2 velké plechy
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z vody odoberieme cca 200 ml, vmiešame cukor, 2 PL hladkej múky a rozdrobíme droždie. Rozmiešame a necháme v teple stáť aj 2 - 3 hodiny.

  2. Do misy dáme oba druhy múky, soľ, olej, kvások a pridávame postupne vlažnú vodu, vymiesime pružné ceste. V teple necháme vykysnúť, kým nezdvojnásobí objem.

  3. Potom rozdelíme na 2 časti, každú vyvaľkáme na veľkosť veľkého plechu, dáme na plech s pečiacim papierom. Necháme stáť asi 30 minút, vtedy natrieme smotanovou zmesou, dáme do rúry a pečieme. Pri 200 stupňoch asi 10 minút, potom pri 180 stupňoch ešte asi 10 minút - každý sa riadi svojimi skúsenosťami.

  4. Smotanovo - cesnaková zmes:

    800 g kyslej smotany zmiešame so soľou, čiernym korením a posekanými (umyté a osušené) listami medvedieho cesnaku. Rozdelíme toto množstvo na 2 časti - potrieme cesto a pečieme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Medvědí osúch (s medvědím česnekem)

  • maiva maiva

    Pěkný jarní recept:-D, nějaká zásoba je, určitě vyzkouším:-p+:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    hosta:;-)dík.

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Ten rok ale utekl - už zas máme medvědí období:-)). Osúch jsem už podle tebe dělala a je moc dobrý:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    vladi:ďakujem ti, opravila som to - poplietli sa mi stupne a minúty trochu...

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Moc pěkné:-p, já tedy budu muset medvěda nastavit kopřivami, tolik ho bohužel nemám :-(

    Odpovědět

  • vladi vladi

    magdalenka:tak tuhle "slanou" dobrotu vyzkouším - děkuji za inspiraci- jen si prosím Magdalenko oprav v textu to o tom pečení nejdřív pečeme na 200 st. asi 10 min. a potom ještě NE 180 min. - nic ve zlém!!! chybička se Ti vloudila.:yes:;-);-)

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Recept se mi moc líbí:yes::yes: Hodně jsem si poslední dobou oblíbila zeleninu v jakéholi podobě a v této úpravě vypadá medvědí česnek velmi zajímavě a dobře.:yes::yes:+2

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Jitkas:;-) sezóna je krátka...mrazený ani sušený akosi neuznávam.

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    magdalenka: "Zbadala" a vzdy ocenila! Vidim tez, ze latifundie davaji fantastickou urodu, tise zavidim, ale opravdu uprimne preji.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Jitka, ďakujem ti:-K. Asi si zbadala, že ja nemám rada preplácané recepty, všetko mám rada jednoduché, menej je často viac.

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Tak to je velika krasa, napln uzasna a vse neuveritelne lehke a nepreplacane, proste nadhera!

    Odpovědět

Tématické fráze: osúch recept tncz nova levné recepty ládi hrušky cesnekovy osuch recepty langoše s medvědím česnekem pečení s medvědím česnekem celozrnné těstoviny s medvědí česnekem vepřové s medvědím česnekem medvědí česnek úprava medvědí česnek

Zapomněl/a jsem heslo