Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 961 kJ / 469 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,30 g |
Tuky | 29,50 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 106 mg |
Sodík | 286 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 31,50 g |
Postup přípravy
Po dvou minutách vypneme plamen a necháme celou směs v klidu vychladnout.
Pote ji nalijeme do cedníku, který jsme vystlali plátnem a necháme vykapat. Krok 3: V plátnu zůstane cca 150 g smetanové riccoty, chuťově se blížící k mascarpone. Syrovatku můžeme dále použít např. do těst. Krok 4: Jelikož nemám teploměr, zkoušela jsem dle rad na internetu vyrobit ricottu bez něho a podařilo se. Ovšem není až tak hrudkovitá, jak bych si představovala. Také jsem použila kupované 3% mléko. Příště zkusím tučnější. Krok 5: Metoda bez teploměru: Krok 6: Mléčnou směs bedlivě sledujeme. Pokud se nám na povrchu začne táhnout škraloup a po obvodu se tvoří jemné bublinky, je správný čas na citronovou stavu.
Zveřejněno 9. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domaci smetanova ricotta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6VpL
Moje poznámka
Domaci smetanova ricotta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6VpL
Nejnovější recepty
Pažitkovo-česneková omáčka se zastřeným vejcem
Přidáno před 3 hodinami
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Přidáno před 5 hodinami
Bramborové pyré se šafránem, vepřová panenka s omáčkou ze sušených rajčat a švestek
Přidáno před 19 hodinami
Dušená mrkev s medailonky z panenky
Přidáno 14. 5. 2025 12:59
Jednoduché rizoto s mletým masem
Přidáno 14. 5. 2025 12:27
Vaječný bagel
Přidáno 13. 5. 2025 19:39
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květákový mozeček
radekfiala před 49 minutami
Mřížkový jablkový koláč
Evculina84 před 1 hodinou
Jablečný koláč s tvarohem
Evculina84 před 1 hodinou
Rychlá domácí pizza
anastaziesilna před 1 hodinou
Pečený bůček
BANIK9 před 1 hodinou
Karbanátky s medvědím česnekem
Jaruskaa před 2 hodinami
Žampiónová polévka
Michal1968 před 3 hodinami
Škvarkové placky ze staré kuchařky
Jandulka13 před 4 hodinami
Muffiny s kousky čokolády
TerezaZinkeova před 4 hodinami
Pomazánka z červené řepy s křenem
Jan Nemec před 5 hodinami
Tématické fráze:
riccota,
ricotta,
ricotta recepty,
domácí riccota,
domácí riccota ze syrovátky,
recepty riccota,
domaci vyroba ricotty,
riccota recepty,
ricotta výroba,
jak vyrobit sýr ricotta,
ricotta recept,
recept riccota,
sýr riccota kde koupit,
rikota,
ricotta ze syrovátky,
kde koupit sýr ricotta,
výroba ricotty ze syrovátky,
domácí výroba sýrů ricotta,
ricota,
jak se dělá ricotta
Suroviny:
mléko plnotučné,
smetana,
sůl,
šťáva citronová,
kyselina citronová,
Komentáře (56)
ach můj bože!! (podívejte do pravidel)syrovátka!!!, a ještě někoho opravuje
...ach bože, sirovátka!!!
Nemusí být každý zbožíznalec
(ricotta má kolem 10% tuku, dělá se ze sirovátky. Zkusil jsem to 1x a vřele to nedoporučuji - výsledek neodpovídá vynaloženému úsilí
Výrobu mascarpone jsem na TOP nenašel, takže si dovolím
http://www.labuznik.cz/recept/vyroba-mascarpone-2/
asi jsme někde udělala chybu. protože nemám teploměr, tak jsem to asi zahřála víc. Je možné, že díky tomu je riccota kyselá? nebo se stala chyba jinde? diky
jinak je nutno dodat, že pravá, italská riccota se vyrábí ze syrovátky, prostě je to syrovátkový tvaroh.