Fenyklová polévka z Avignonu
Neobvyklá a specifická chuť fenyklu není pro každého. Pokud ovšem patříte mezi milovníky fenyklu, tato polévka je přesně pro vás. Jemná a krémová konzistence, výborná chuť a rychlá příprava z ní činí ideální tip pro rychlou večeři.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 873 kJ / 448 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,85 g |
Tuky | 30,18 g |
Vláknina | 4,95 g |
Cholesterol | 100 mg |
Sodík | 57 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 36,07 g |
Postup přípravy
Krok 1: Fenykl očistíme a lístky dáme stranou, zbytek pokrájíme na menší kousky. Brambory oloupeme a pokrájíme na malé kostky.
Krok 2: Vývar přivedeme k varu, vložíme zeleninu a vaříme doměkka. Na závěr přidáme prolisovaný česnek.
Krok 3: Polévku rozmixujeme, dochutíme solí a pepřem a zjemníme smetanou a vmícháme jemně nastrouhané jablko. Prohřejeme.
Krok 4: Na talíři posypeme lístky fenyklu.
Zveřejněno 4. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fenyklová polévka z Avignonu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G9B5
Moje poznámka
Fenyklová polévka z Avignonu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G9B5
Nejnovější recepty
Jemná kuřecí roláda s hořčičnou omáčkou a zapečenou kedlubnou (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 11 hodinami
Grilovaná cuketa s parmskou šunkou
Přidáno před 17 hodinami
Šťavnatý McChicken burger
Přidáno před 23 hodinami
Krkovička s olivami, nivou a smetanou
Přidáno 13. 8. 2025 20:46:51
Koutníkovská pomazánka s tuňákem
Přidáno 13. 8. 2025 13:48:03
Chilli corne carne po Koutnicku
Přidáno 13. 8. 2025 13:27:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovocné kůže
Lahvacek před 15 minutami
Medovník originál
AndreaMachacova před 8 hodinami
Kuřecí prsa s omáčkou
Penkapa před 12 hodinami
Pangas v česneku a bylinkách
Jitka488 před 14 hodinami
Přesnídávka jablečná
SidiJita před 15 hodinami
Paprika se sýrem pečená
Ivana64 před 15 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
Marek Gloser před 16 hodinami
Brambory pečené v horkovzdušné fritéze
kimlo před 18 hodinami
Zapečený kapr s bramborama a rajčaty
limosek před 19 hodinami
Omáčka nejen na špagety
Merylas před 19 hodinami
Tématické fráze:
feniklová polevka,
fenyklová pomazánka,
polévka z fenyklu,
fenykl polévka,
fenikl recepty,
zelený fenikl a recepty,
fenikl celý - recepty,
fenyklové recepty,
feniklová polévka recept,
fenikl polévka,
polévka z feniklu,
recept na fenyklovou polévku,
krémová fenyklová polévka,
co uvařit z fenyklu,
fenyklová polévka pro děti,
recept na polévku z fenyklu,
fenykl recepty polevka,
fenyklova,
fenykl recept polévka,
polevka fenykl
Suroviny:
fenykl,
brambory,
česnek,
smetana ke šlehání,
vývar zeleninový,
jablko zelené,
sůl,
pepř bílý
Komentáře (14)
30 Kč za kilo je krásná cena a určitě bych koupila stejně jako Ty, ne-li víc
Myslím třeba, zda je nasládlý nebo kořeněný