Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 682 kJ / 163 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,10 g |
Tuky | 0,60 g |
Vláknina | 2,10 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 36,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pokud nemáme, tak cukrový sirup připravíme tak, že krátce svaříme stejné množství vody a cukru a necháme vychladit. Můžeme připravit sirupu více, např. z 300 ml vody a 300 g cukru krupice a sirup budeme mít v chladničce vždy k dispozici. Sladí se s ním i studené nápoje.
Krok 2: Dužinu vodního melounu nakrájíme na menší kousky a pokud nemáme meloun bezsemenný, tak odstraníme semena.
Krok 3: Rozmixujeme, lze použít sekáček potravin. Přidáme cukrový sirup a trochu citronové šťávy, vše podle chuti. Některý meloun je sladší, jiný méně.
Krok 4: Rozmixovaný meloun dáme do nižší dózy s víkem a vložíme do mrazničky. Je lepší mrazit nižší vrstvu. Zhruba co 45 minut směs promícháme a opět vložíme do mrazničky. Ze začátku stačí na míchání třeba lžíce, ale později promícháváme vidličkou. Snažíme se ale nechat ledové krystaly trochu hrubší, nerozbíjíme je úplně najemno. Celková doba přípravy je kolem 4,5-5 hodin.
Krok 5: Granitu podáváme v menším hrníčku, je to úžasné letní osvěžení.
Zveřejněno 15. 8. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Melounová granita
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p1G1
Moje poznámka
Melounová granita
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p1G1
Nejnovější recepty
Makronky
Přidáno před 1 hodinou
Tyčinky s parmskou šunkou
Přidáno před 2 hodinami
Jablečné řezy s kandovaným ovocem a čokoládovou polevou
Přidáno před 3 hodinami
Bramborové vafle
Přidáno 17. 5. 2025 05:00
Kedlubnová polévka
Přidáno 16. 5. 2025 19:25
Horký zeleninový salát
Přidáno 16. 5. 2025 16:46
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí chléb bez hnětení
veronika_straka před 20 minutami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
Didi1 před 30 minutami
Obalovaný květák
radekfiala před 31 minutami
Pečené plněné papriky
danava před 34 minutami
Celerový salát na chlebíčky
kacaba10 před 54 minutami
Rebarborovo-jahodový koláč s drobenkou
Dada66 před 1 hodinou
Vláčný makovec-makovník
Pahak před 1 hodinou
Hrnková bábovka
eVecernice před 1 hodinou
Vepřové plátky na zelenině a žampionech v pomalém hrnci
Petem před 1 hodinou
Litina
Marta.lhotecka@seznam.cz před 2 hodinami
Suroviny:
meloun vodní,
sirup cukrový,
šťáva citronová
Komentáře (4)
Dělávám něco podobného, ale toto je gurmánsky lepší a promakanější.
V neděli pro vzácnou návštěvu hned vyzkouším.
,,toš tak,,