Melounová granita
Sladká, šťavnatá a dokonale ledová melounová granita, je letní klasikou, která osvěží i v tom největším horku. Jemně nadrcený led spojený s přirozenou chutí zralého melounu vytváří lehký a osvěžující dezert na zahradní párty.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 682 kJ / 163 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,10 g |
Tuky | 0,60 g |
Vláknina | 2,10 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 36,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dužinu vodního melounu nakrájíme na menší kousky a pokud nemáme meloun bezsemenný, tak odstraníme semena.
Krok 2: Rozmixujeme, lze použít sekáček potravin. Přidáme cukrový sirup a trochu citronové šťávy, vše podle chuti.
Krok 3: Rozmixovaný meloun dáme v nižší vrstvě do dózy s víkem a vložíme do mrazničky. Zhruba co 45 minut směs promícháme. Mícháme lžící, později vidličkou. Ledové krystaly nerozbíjíme úplně najemno.
Krok 4: Granitu podáváme v menším hrníčku.
Zveřejněno 15. 8. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Melounová granita
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p1G1
Moje poznámka
Melounová granita
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p1G1
Nejnovější recepty
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 1 hodinou
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 6 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 8 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Dort Oreo bez vajec
Přidáno 1. 7. 2025 09:58
Kuřecí yakitori
Přidáno 30. 6. 2025 21:11
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 26 minutami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 1 hodinou
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 2 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 3 hodinami
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 4 hodinami
Královské žampiony
Lenka1980 před 4 hodinami
Ovocné knedlíky z tvarohového těsta II
Linda 989 před 5 hodinami
Hlíva se žampiony na smetaně
Lenka1980 před 5 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Sally.K51 před 5 hodinami
Suroviny:
meloun vodní,
sirup cukrový,
šťáva citronová
Komentáře (6)
Dělávám něco podobného, ale toto je gurmánsky lepší a promakanější.
V neděli pro vzácnou návštěvu hned vyzkouším.
,,toš tak,,