Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 998 kJ / 1 912 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,60 g |
Tuky | 122,51 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 261 mg |
Sodík | 557 mg |
Sůl | 1,35 g |
Sacharidy | 147,48 g |
Postup přípravy
Posekanou cibuli podusíme na víně, přidáme rajčatový protlak, základní hnědou omáčku a vaříme 15 minut. Po dobu vaření sbíráme pěnu. Na závěr přidáme hořčici a zjemníme máslem. Krok 2: Ředkvičková omáčka:
Očištěné ředkvičky nastrouháme a osmahneme na oleji, hned je zaprášíme moukou, zasmahneme a zalijeme vývarem. Dochutíme cukrem a octem dobře provaříme, na závěr zalijeme smetanou s promíchanou sekanou petrželkou. Krok 3: Řeřichová omáčka:
Salátovou okurku nastrouháme najemno, přidáme sekanou řeřichu, hořčici, ochutíme cukrem, solí a pepřem, přidáme mléko a mírně povaříme. Na závěr přidáme smetanu s rozkvedlanou moukou. Prohřejeme. Podáváme k masu, velikonočním mletým masům, přeléváme jí vejce apod. Krok 4: Sardelková jednoduchá:
Ze sádla a mouky připravíme světlou jíšku, sardelky jemně rozsekáme a rozetřeme na kaši, přidáme do jíšky, zředíme mlékem, krátce povaříme do hladké hmoty. Podáváme k vařenému masu s knedlíkem nebo s bramborem. Krok 5: Sardelová omáčka se smetanou – podle Marie Janků-Sandtnerové:
Připravíme žlutou jíšku s cibulkou, zředíme jí polévkou, povaříme, načež jí procedíme a zamícháme do ní utřené, prolisované sardelové máslo, sladkou smetanu a malounko soli.
Zveřejněno 1. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Omáčky R, Ř a S (Robertova, ředkvičková, řeřichová, sardelková, sardelová se smetanou)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x3KB
Moje poznámka
Omáčky R, Ř a S (Robertova, ředkvičková, řeřichová, sardelková, sardelová se smetanou)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x3KB
Nejnovější recepty
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 8 hodinami
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno před 8 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 8 hodinami
Jemná buchta s mletým mákem
Přidáno před 8 hodinami
Květákové karí placičky
Přidáno před 21 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Řezy se zakyskou
Koffi před 50 minutami
Bábovka...
Marcela0123 před 53 minutami
Plovdivské maso
Barunka1 před 2 hodinami
Pohanková pomazánka se sušenými rajčaty a pažitkou
Lucille před 2 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
kajapece13 před 2 hodinami
Kuskusový salát s cuketou
AndreaAbb před 2 hodinami
Africké kuře
Hypnos před 2 hodinami
Šťouchané brambory
Benetka před 2 hodinami
Kuřecí prsa Kung pao s mandlemi
Severynka před 3 hodinami
Pizza Valencia
Alena194 před 3 hodinami
Tématické fráze:
sardelová omáčka
Suroviny:
víno bílé,
máslo,
protlak rajčatový,
cibule,
hořčice kremžská,
ředkvičky,
olej,
mouka hladká,
kost,
ocet,
smetana kysaná,
petrželka,
řeřicha,
mouka,
hořčice,
okurka salátová,
cukr,
pepř,
mléko,
sádlo,
mouka hladká,
mléko,
máslo,
mouka,
cibule,
máslo,
smetana,
sůl
Komentáře (2)