Suroviny
Porce: 10 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 193 kJ / 763 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,35 g |
Tuky | 11,75 g |
Vláknina | 3,61 g |
Cholesterol | 40 mg |
Sodík | 101 mg |
Sůl | 0,27 g |
Sacharidy | 133,22 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 26. 7. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tvarohovo - meruňkové nanuky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4lG2
Moje poznámka
Tvarohovo - meruňkové nanuky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4lG2
Nejnovější recepty
Kuskus s dušeným květákem, kapií a žampiony
Přidáno před 4 hodinami
Meruňkové knedlíky plněné oříškovým máslem, citrónový sorbet
Přidáno před 14 hodinami
Švestkový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 16 hodinami
Pikantní polévka z červené čočky s mrkví a kurkumou
Přidáno před 16 hodinami
Pohár s ostružinami a tvarohovo-smetanovým krémem
Přidáno před 17 hodinami
Piškotové řezy s krémem a ovocem
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dobrá frankfurtská polévka
volvac@seznam.cz před 1 hodinou
Rybízová marmeláda do 10 minut
douver před 3 hodinami
Cuketová topinková směs
douver před 3 hodinami
Vepřová bratislavská plec
Nikuuus před 13 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem
Petik05 před 13 hodinami
Jednoduché bramborové placičky
KnedlesVajcama před 13 hodinami
Vláčný makovec-makovník
kejtinkaa před 15 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
kejtinkaa před 15 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Jitkazmecka před 16 hodinami
Suroviny:
meruňky,
voda,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
šťáva citronová,
škrob kukuřičný,
voda,
tvaroh ve vaničce
Komentáře (7)
Tip na silikonové formy na nanuky Vám pošlu vzkazem. Budete k nim potřebovat i dřevěná dřívka, pokud nebudou v sadě s formou. Výhodou je, že formy nezaberou v mrazničce moc místa a vždy se dají někde vsunout, musí zůstat ve vodorovné poloze. A další výhodou je, že se nanuky velmi lehce po zmražení "vyloupnou" a další výhodou je to použití čokolády, nanuky vypadají vzhledně.
To potírání všech stran čokoládou, to jste měl asi na mysli plastové formičky, které mají jen otvor na plnění nahoře a mrazí se nastojato. Můžete vyzkoušet je rozpuštěnou čokoládou vevnitř vylít a pak postavit opačně na pečicí papír, aby nadbytečná čokoláda vytekla a nebo vytřít vevnitř štětcem, třeba 2 x po sobě. Formičky bych před tím dala vychladit, čokoláda bude rychleji tuhnout. Nevím ale, jak moc dobře pak půjdou hotové nanuky z formy vyjmout a jak budou na povrchu vypadat. Bude třeba je krátce ponořit do užšího, vyššího hrníčku s horkou vodou, aby se daly vyjmout. Já to s tou čokoládou v nich nezkoušela.
A pokud byste chtěl používat do nanuků smetanu, tak si pak můžete zkoušet vlastní směsi. Doporučím mít sešit a vše si zapisovat s poznámkou, jaké byly, kolik jich bylo kusů a jaké byste třeba příště udělal změny. Já dělávám nanuky různé, v rodině chutná každému něco jiného, ale pro sebe mám nejraději ovocné odlehčené nanuky bez většího množství tučné smetany. Tyto nanuky jsou velmi osvěžující.
Dobrý den.
Děkuji Vám za rychlou odpověď na můj dotaz. Dávat tekutou čokoládu přímo do formičky mě nenapadlo a děkuji za tuto radu. Přečetl jsem si Váš recept na malinové nanuky, kde to blíže popisujete. Napadá mě jestli by nebylo lepší nanést čokoládovou polevu napřed na jednu stranu formičky, nechat ji zatuhnout v ledničce nebo mrazáku, pak to zopakovat na druhé straně a po zatuhnutí přidat ovocnou směs.
Co se týče silikonových formiček, můžete mi doporučit konkrétní typ nebo výrobce?
Nikdy jsem to nekupoval a rád bych proto věděl co konkrétně mám shánět.
Co se týče meruňkových nanuků, napadlo mě jestli by se to směsi neměla přidat také smetana. Jednak se do zmrzlin dává jako nezbytná surovina a navíc ji uvádíte u malinových nanuků.
Doporučím vám ale opačný postup, kdy jako první vytřete rozpuštěnou čokoládou formu a po zatuhnutí dáte ovocnou či jinou směs a dáte zmrazit. A pak před podáváním přetřete čokoládou jen tu jednu malou a plochou stranu (čokoláda ztuhne okamžitě) a tím bude úplně nanuk celý v čokoládě. Je nutné ale mít silikonovou plochou formu. Tady u receptu na obrázku je to ta bílá, jsou k dostání v různých tvarech.
Na podrobnější postup a fota se můžete podívat u tohoto receptu:
Malinové nanuky v čokoládě
Recept ještě nebyl hodnocen 3,5Mám k tomuto receptu jeden dotaz. Když se jedná o nanuk, nebylo by od věci jej po zmražení ještě potřít čokoládovou polevou a vrátit zpátky do mrazáku na zatuhnutí?