Ostružinové poháry
Jemně sladkokyselá chuť ostružin je osvěžující. Proto je lze dobře využít v dezertech. Ovoce a kokosový pudinkový mascarpone krém spolu vytvoří příjemný chuťový zážitek. Bude těžké vydržet čekat, než se pohárky trošku rozleží v chladničce.
Suroviny pro 7 porcí
7porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 054 kJ / 2 403 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 37,83 g |
| Tuky | 119,01 g |
| Vláknina | 28,59 g |
| Cholesterol | 185 mg |
| Sodík | 357 mg |
| Sůl | 0,57 g |
| Sacharidy | 280,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ostružiny rozmačkáme a krátce povaříme. Propasírujeme je přes husté síto - cedník nebo pasírovač, přidáme cukr, mletou skořici podle chuti, kukuřičný škrob rozmícháný ve 20 ml vody a za stálého míchání velmi krátce povaříme. Odstavíme a za občasného promíchání necháme zchladnout. K urychlení můžeme použít studenou vodní lázeň.
Krok 2: Do větší části mléka vsypeme cukr, zahřejeme a pak za stálého míchání vlijeme zbytek mléka s rozmíchaným pudinkovým práškem. Krátce povaříme, odstavíme a za občasného promíchání necháme vychladnout. Opět můžeme použít studenou vodní lázeň.
Krok 3: Studený pudink vyšleháme s mascarpone do hladkého krému.
Krok 4: Do pohárků střídavě vrstvíme obě směsi a prokládáme piškoty.
Krok 5: Necháme několik hodin odležet v chladničce, hmota zpevní a taktéž zvláční piškoty. Necháme nejraději do druhého dne. Pak dozdobíme povrch a podáváme.
Zveřejněno 17. 8. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ostružinové poháry
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yZ5z
Moje poznámka
Ostružinové poháry
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yZ5z
Nejnovější recepty
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno před 1 hodinou
Speciální bramborový sálát
Přidáno před 1 hodinou
Kulajda se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 3 hodinami
Cookies s bílou a mléčnou čokoládou
Přidáno před 4 hodinami
Krémové těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem
Přidáno před 5 hodinami
Pudinkové řezy se smetanovým krémem
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Obrácená jablková roláda
MarieP před 19 minutami
Polévka šup-šup
Loiza před 2 hodinami
Asijské kuřecí nudličky
Suumaa před 2 hodinami
Citronová buchta s tvarohem
romanka1009 před 2 hodinami
Králík pečený s bůčkem
radekfiala před 2 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
7ivana před 2 hodinami
Míša řezy od maminky
Kratule před 2 hodinami
Vepřové pečené na cibuli
boxerka69 před 3 hodinami
Brokolicová polévka
jiri.petricek76 před 3 hodinami
Jablkové hrnkové lívanečky
Ajkalajka před 3 hodinami
Suroviny:
ostružiny,
cukr krupice,
skořice mletá,
škrob kukuřičný,
voda,
mléko,
cukr krupice,
pudink kokosový,
mascarpone,
piškoty,
šlehačka,
ostružiny,
meduňka
Komentáře (11)
Jani, tak já mám už ostružiny delší dobu, dozrávají postupně. Je mi jasné, že záleží na odrůdě. Úroda je letos bohatá.