Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 069 kJ / 1 211 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 78,01 g |
Tuky | 73,46 g |
Vláknina | 15,06 g |
Cholesterol | 2,10 g |
Sodík | 2,60 g |
Sůl | 5,88 g |
Sacharidy | 52,04 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z másla a mouky v hlubším hrnci uděláme jíšku, do ní rozbijeme celá nemíchaná vejce a ta teprve mícháme v jíšce, dokud se neutvoří žmolky.
Krok 2: Podlijeme vodou, osolíme. Jakmile je voda u varu, zmírníme plamen, přidáme, muškátový oříšek, kari a sójovou omáčku. Povaříme dalších 20-30 minut, podle chuti můžeme přidat Maggi.
Zveřejněno 19. 9. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žmolečková polévka I.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mAEG
Moje poznámka
Žmolečková polévka I.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mAEG
Nejnovější recepty
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno před 11 hodinami
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno před 16 hodinami
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno 19. 8. 2025 22:56:11
Hovězí kližka na smetaně v pomalém hrnci
Přidáno 19. 8. 2025 22:26:09
Mořská štika v křupavé bylinkové krustě
Přidáno 19. 8. 2025 21:49:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová pečeně na tymiánu
E. J. K. před 5 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 6 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 6 hodinami
Svíčková na smetaně
Pozde před 8 hodinami
Hovězí na pepři
Pozde před 8 hodinami
Pečená švestková povidla
Fitulka před 8 hodinami
Francouzské brambory
jjj82 před 9 hodinami
Mleté maso s rýží a rajčaty z jedné pánve
Uttinka před 9 hodinami
Obyčejný hrnkový chleba
Lucie Hertlova před 9 hodinami
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
essinKa před 12 hodinami
Suroviny:
máslo,
mouka polohrubá,
vejce,
sůl,
voda,
ořech muškátový,
koření kari,
omáčka sojová
Komentáře (10)
A rozmichat 8 vajec v jisce z jedne lzice masla a idem mouky musi byt docela umeni