Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí játra marinovaná v sójové omáčce

Hodnocení receptu je 4,8 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 135 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 15 min Je třeba játra dvě hodiny marinovat.

135 min (120 min příprava + 15 min tepelná úprava, Je třeba játra dvě hodiny marinovat.)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 812 kJ /
911 kcal
Bílkoviny110,48 g
Tuky14,42 g
Vláknina23,81 g
Cholesterol 1,54 g
Sodík 4,50 g
Sůl11,02 g
Sacharidy81,87 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra očistíme a odblaníme. Nakrájíme na větší kousky, cibuli nadrobno. Krok 2: Játra smícháme s česnekem a sójovou omáčkou. Necháme dvě hodiny odpočívat. Krok 3: Na oleji zpěníme cibuli a přidáme játra. Smažíme krátce, jen do zbělení. Krok 4: Přimícháme hořčici, nasekanou bazalku. Škrob rozmícháme v cca 1 dl vody a přilijeme k játrům. Krok 5: Necháme asi 5 minut provařit a dochutíme pepřem. Podáváme s hranolky nebo rýži.

Zveřejněno 4. 10. 2021

Poznámka autorky mika59

Játra nesmíme dělat dlouho, musí zůstat uvnitř růžové. Jinak se vysuší a nebudou šťavnaté.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vXWM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vXWM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Moc chutný recept a druhý den, když se rozležely byly ještě lepší

Dadyna3: Děkuji🙂

Dnes jsem játra dělala, ale že máme plno cuket tak s cukeťáky. Přidávám foto. :-)

keltika: Jsem moc ráda, že chutnalo. Děkuji za zprávu :-K:-K:-K

další Váš vynikající recept, naprostá dokonalost chutí a vůně, všem doporučuji - vyzkoušejte, stojí to za to. Fotku jsem nestihla, nechala jsem si sice porci, ale než jsem se nachystala...nebylo co fotit <3

Boof666: To mám radost..děkuji za zprávu..:-K:-K

°°Topovka,pochutnali jsme si <3°°

Suroviny:
játra, cibule, česnek, omáčka sojová, hořčice pikantní, škrob kukuřičný, bazalka čerstvá, olej, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu