Fazolová polévka s uzeným na kyselo
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 335 kJ / 1 992 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 95,22 g |
| Tuky | 123,45 g |
| Vláknina | 36,18 g |
| Cholesterol | 222 mg |
| Sodík | 302 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 109,30 g |
Postup přípravy
Dále přidáme 1/2 KL celého černého pepře, 2 bobkové listy (střední velikosti). Uvaříme tak, aby se dalo obrat maso z kostí. Žebra necháme ve vývaru úplně vychladnout, aby bylo maso šťavnaté. Lze uvařit den předem. Krok 2: Den předem namočíme fazole do studené vody, necháme do druhého dne. Vývar ze žeber cca 1,6 litru přecedíme, přidáme slité fazole a dáme vařit.
Zbylý vývar nevyléváme, ale počkáme na dovaření polévky, jestli ji nebude třeba naředit.
Přidáme 1/2 KL černého pepře, 2 stroužky celého česneku, malou cibulku, 5 kuliček nového koření a zbylé dva bobkové listy. Uvaříme skoro do měkka a uděláme ze dvou lžic mouky a oleje světlejší jíšku. Jíšku necháme prochladnout a zalijem smetanou na vaření, dobře rozmícháme a přidáme k fazolím. Chvilku povaříme. Přidáme obrané maso ze žeber. Krok 3: Nakonec dochutíme 2 PL octa a KL cukru, dle své chuti. Povaříme minutu. Nakonec přidáme, dva stroužky jemně utřeného česneku a rozmícháme v polévce. Už nevaříme. Necháme 2 hodinky odležet, případně dosolíme, ohřejeme a podáváme.
Abeceda polévek - recepty na každý den
Zveřejněno 3. 2. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fazolová polévka s uzeným na kyselo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/prvV
Moje poznámka
Fazolová polévka s uzeným na kyselo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/prvV
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 11 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 17 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 21 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosová očka
Sima1996 před 6 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 8 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 8 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 8 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 8 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 9 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 10 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 10 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 10 hodinami
Suroviny:
fazole,
žebra,
pepř,
koření nové koření,
cibulka,
česnek,
bobkový list,
mouka hladká,
jíška,
smetana na vaření,
ocet,
cukr krystal,
vývar masový
Komentáře (10)
Těsto na bálešky vyválím v tlouštˇce cca 1,5cm a vykrajuji kolečka o prům. 7 cm, je to výhodné, protože jich dělám hodně. Když se jich dělá málo, je lepší malým válečkem rozválet kuličku a tu placičku případně okrojit, aby byly stejné. Konečná placka má mít po upečení sílu max. 4 cm
Co jsou to ty bálešky?