Suroviny pro 1 dávka
Množství na 10 sklenic o objemu 3 dl.
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 861 kJ / 1 401 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 41,50 g |
Tuky | 5,20 g |
Vláknina | 98,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 26,16 g |
Sůl | 65,00 g |
Sacharidy | 256,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hríby nakrájame a varíme 20 minút, následne poriadne opláchneme pod tečúcou vodou
Krok 2: Uvaríme nálev - 1,5 l vody, 2 dl octu, 35 g soli, bobkový list, 10 guličiek nového korenia a 150g cukru.
Krok 3: Nakrájame papriku, cibuľu, pridáme opláchnuté hríby, zalejeme vychladnutým nálevom a necháme 24 hodín stáť.
Krok 4: Sterilizujeme na 80 stupňov 20 minút.
Zveřejněno 30. 3. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hřibová záhorácká čalamáda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ernk
Moje poznámka
Hřibová záhorácká čalamáda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ernk
Nejnovější recepty
Lečo v omeletě
Přidáno před 5 hodinami
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 18 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 21 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno 2. 7. 2025 07:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Znojemská omáčka s rýží
Wenaneta před 1 hodinou
Kuřecí polévka s nudlemi
Kajkajak před 2 hodinami
Žampionovo-kuřecí guláš
Jan Nemec před 2 hodinami
Okurky nakladačky
Luigi před 3 hodinami
Dušená mrkev
Nelca.is.coo1-king před 3 hodinami
Marinované vepřové s mrkví
kometa před 4 hodinami
Srbské rizoto z mletého masa
Lucy423 před 4 hodinami
Bublanina
MichalRaby před 5 hodinami
Obyčejné domácí rohlíky
Pechova.veronika84 před 5 hodinami
Smažené cukety
UnholyKetty před 5 hodinami
Suroviny:
houby lesní,
sůl,
kyselina citronová,
voda,
cukr,
sůl,
ocet,
koření nové koření,
bobkový list,
paprika,
cibule
Komentáře (3)