Suroviny pro 1 dávka
Množství na 10 sklenic o objemu 3 dl.
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 861 kJ / 1 401 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 41,50 g |
| Tuky | 5,20 g |
| Vláknina | 98,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 26,16 g |
| Sůl | 65,00 g |
| Sacharidy | 256,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hríby nakrájame a varíme 20 minút, následne poriadne opláchneme pod tečúcou vodou
Krok 2: Uvaríme nálev - 1,5 l vody, 2 dl octu, 35 g soli, bobkový list, 10 guličiek nového korenia a 150g cukru.
Krok 3: Nakrájame papriku, cibuľu, pridáme opláchnuté hríby, zalejeme vychladnutým nálevom a necháme 24 hodín stáť.
Krok 4: Sterilizujeme na 80 stupňov 20 minút.
Zveřejněno 30. 3. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hřibová záhorácká čalamáda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ernk
Moje poznámka
Hřibová záhorácká čalamáda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ernk
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 8 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 14 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 18 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosová očka
Sima1996 před 3 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 5 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 5 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 5 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 5 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 6 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 7 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 7 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 7 hodinami
Suroviny:
houby lesní,
sůl,
kyselina citronová,
voda,
cukr,
sůl,
ocet,
koření nové koření,
bobkový list,
paprika,
cibule
Komentáře (3)