Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční mrkvový beránek

Ve zdravější verzi si můžeme snadno upéct i tradiční sváteční pečivo. Příkladem může být tento velikonoční beránek. Použijeme na něj do základu celozrnnou a špaldovou mouku, která dodá vlákninu a také jogurt a mrkev, které těsto skvěle zvláční a osvěží.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

LuckaVyh

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 985 kJ /
3 104 kcal
Bílkoviny77,79 g
Tuky133,56 g
Vláknina42,84 g
Cholesterol 404 mg
Sodík 1,00 g
Sůl2,98 g
Sacharidy376,17 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mrkev očistíme a nastrouháme na jemném struhadle, zakápneme šťávou z jednoho citronu. Krok 2: V míse smícháme mouku se špetkou soli a práškem do pečiva. Krok 3: Přidáme zbylé suroviny a důkladně zamícháme. Krok 4: Formu na beránka vymažeme olejem, nalijeme těsto a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 40 minut. Krok 5: Propečenost vyzkoušíme špejlí.

Zveřejněno 12. 2. 2020

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/94zB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/94zB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Vynikající receptík. Krém jsem udělala s Tiramisu a beránek neměl chybu.:yes:<3:yes:

Zatím jsme neochutnali, ale vypadá krásně a nádherně se vyklopil :yes:;-)

Opravdu stačí formu ,,jen,, vymazat a nemusí se vysypávat? Jinak receptík se mi moc líbí a jdu vyzkoušet ;-)

Tématické fráze:
recept na velikonočního mrkvového beránka, velikonoční velikonoční beránek, mrkvovy beránek recept, velikonoční beránek recept, recept mrkvový beránek, recepty na velikonočního beránka mrkvový, recepis na velikonočního velikonočního beránka, mrkvový beránek, velkonoční beránek z mrkve

Suroviny:
mouka celozrnna pšeničná, mouka špaldová hrubá, olej rostlinný, mrkev, med, vejce, ořechy, ovoce sušené, kypřící prášek do pečiva, jogurt bílý, šťáva citronová, sůl, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu