Bulharská čočková polévka
Bulharská čočková polévka je aromatický a výživný pokrm, který vás zahřeje a potěší svou bohatou chutí. Tato polévka je skvělé jídlo i pro vegetariány, kteří si pochutnají na jejích bohatých, ale přitom jednoduchých ingrediencích.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 315 kJ / 1 031 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,80 g |
Tuky | 7,60 g |
Vláknina | 85,90 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,01 g |
Sůl | 2,20 g |
Sacharidy | 132,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Čočku propláchneme, zalijeme vodou a necháme cca hodinu namáčet.
Krok 2: Přilijeme vývar, přidáme jemně krájené šalotky a vaříme do změknutí čočky.
Krok 3: Mrkev a řapíky celeru očistíme, nakrájíme a vložíme do polévky 10 minut před koncem varu. Přilijeme pasírovaná rajčata a dovaříme.
Krok 4: Polévku dochutíme solí, čubricou a necháme přejít varem.
Krok 5: Hotovou posypeme nasekanou petrželkou.
Zveřejněno 21. 4. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bulharská čočková polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kq26
Moje poznámka
Bulharská čočková polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kq26
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 3 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 15 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 16 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno 16. 6. 2025 08:27
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Křehký koláč s nektarinkami
MajdaTrajda před 12 minutami
Žampionový krém
blanka12 před 23 minutami
Meruňkový koláč
jalamo před 1 hodinou
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 2 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Amona před 3 hodinami
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 4 hodinami
Jahodové muffins
kahus308 před 4 hodinami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 6 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 6 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 12 hodinami
Suroviny:
čočka,
celer,
mrkev,
cibule šalotka,
vývar zeleninový,
pasírované rajčata,
feferonka,
koření čubrica,
sůl,
petržel
Komentáře (2)