Telecí ossobuco a šafránové rizoto
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 42 415 kJ / 10 137 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 275,24 g |
Tuky | 139,79 g |
Vláknina | 399,26 g |
Cholesterol | 162 mg |
Sodík | 2,94 g |
Sůl | 3,08 g |
Sacharidy | 1 684,48 g |
Postup přípravy
Nastrouháme citronovou kůru a smícháme s prolisovaným česnekem a najemno nasekanou petrželkou. Krok 4: Na oleji zpěníme najemno nakrájenou šalotku, přidáme rýži a chvíli opékáme a mícháme, aby se rýže obalila olejem. Osolíme a opepříme. Přidáme víno, necháme odpařit alkohol, přidáme šafrán a zalijeme horkým vývarem, podle potřeby ještě vývar přidáme. Krok 5: Nakonec vmícháme studené máslo a parmazán. Rizoto musí mít krémovou konzistenci.
Zveřejněno 1. 5. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Telecí ossobuco a šafránové rizoto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/prEr
Moje poznámka
Telecí ossobuco a šafránové rizoto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/prEr
Nejnovější recepty
Vařený květák se strouhankou
Přidáno před 2 hodinami
Masové kuličky se sušenými rajčaty a olivami
Přidáno před 2 hodinami
Svěží salát s olivami
Přidáno před 3 hodinami
Pstruh s cuketovo-ořechovým pyré
Přidáno před 4 hodinami
Domácí kuřecí gyros
Přidáno před 9 hodinami
Bublanina s cuketou a ovocem
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hruškový koláč s ořechy, skořicí a drobenkou
vaclavagregrova před 53 minutami
Ovocné řezy s drobenkou
Babuna2 před 1 hodinou
Kroupová fazolačka s uzeným
Kajkajak před 2 hodinami
Vepřové plátky na másle a žampionech
fazzy75 před 5 hodinami
Těstoviny se špenátem
Palenka před 6 hodinami
Patison s jogurtem a olivami
TondaJ před 6 hodinami
Hrníčkový makový koláč se švestkami a drobenkou
Viki7216 před 6 hodinami
Pečená švestková povidla
ceslo před 7 hodinami
Ovocné kůže
Lahvacek před 10 hodinami
Medovník originál
AndreaMachacova před 18 hodinami
Suroviny:
kližka telecí,
cibule šalotka,
pórek,
česnek,
olej olivový,
máslo,
mouka hladká,
rajče,
víno bílé,
vývar masový,
sůl,
pepř,
česnek,
petrželka hladkolistá,
citron,
olej olivový,
cibule šalotka,
rýže,
sůl,
pepř,
víno bílé suché,
šafrán,
vývar drůbeží,
máslo,
parmazán
Komentáře (3)