Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 582 kJ / 4 202 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 339,52 g |
Tuky | 291,34 g |
Vláknina | 21,45 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 5,27 g |
Sůl | 12,81 g |
Sacharidy | 47,16 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nakrájíme cibuli a maso na kostičky. Na sádle ve větším hrnci cibuli osmahneme, pak přidáme maso které zasypeme gulášovým kořením (celý balíček) a trochu orestujeme. Přilijeme dostatečné množství vody, aby bylo maso ponořeno, přidáme bujón, sůl a necháme vařit doměkka.
Krok 2: Mezitím ze zelí vymačkáme vodu bokem do hrnku. Můžeme, ale nemusíme použít později. Po uvaření masa přidáme zelí a necháme chvíli (cca 10-15minut) provařit. Ochutíme. Kdo má rád kyselejší, přilije vodu ze zelí, někdo to nemá kyselé moc rád, tak kyselou vodu nedává.
Krok 3: V hrnku rozmícháme vodu s hladkou moukou a uděláme zaklechtku. Zahustíme guláš na požadovanou hustotu. Přidáme zakysanou smetanu a smetanu na šlehání. Pokud nám guláš zřídnul, znovu zahustíme a necháme chvíli provařit (cca 5-10 minut), mícháme, aby se nám nepřipálil.
Krok 4: Podáváme s knedlíkem.
Zveřejněno 4. 5. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Úžasný segedínský guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Zq5E
Moje poznámka
Úžasný segedínský guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Zq5E
Nejnovější recepty
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 4 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 8 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 12 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 2 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 2 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 6 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 6 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 8 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 8 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 9 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 9 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 9 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 11 hodinami
Suroviny:
maso vepřové,
cibule,
sádlo,
koření gulášové,
bujón,
sůl,
zelí kysané,
smetana zakysaná,
smetana ke šlehání,
mouka hladká
Komentáře (4)