Segedín z bůčku a hlívy
Segedín z bůčku a hlívy kombinuje šťavnatost masa s jemnou strukturou hlívy ústřičné, která pokrmu dodá nový rozměr. Voňavé zelí a smetanová omáčka zůstávají základem, ale díky hlívě je tento pokrm nejen originální, ale i o něco lehčí.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 350 kJ / 2 713 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 114,03 g |
| Tuky | 213,01 g |
| Vláknina | 39,46 g |
| Cholesterol | 326 mg |
| Sodík | 4,44 g |
| Sůl | 10,70 g |
| Sacharidy | 68,27 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bůček nakrájíme na kostky, hlívu na kousky a cibuli s česnekem nadrobno. Rozpustíme sádlo a orestujeme cibuli dozlatova.
Krok 2: Přidáme česnek a po rozvonění maso, kmín a sůl. Necháme maso zatáhnout a zasypeme paprikami. Krátce orestujeme a zalijeme vývarem, tak do poloviny masa.
Krok 3: Přikryjeme a dusíme cca 20 minut. Poté přidáme hlívu a překrájené zelí. Podle potřeby podlijeme a dusíme doměkka.
Krok 4: Ve zbytku vývaru rozmícháme mouku a přidáme k zelí. Necháme provařit cca 10 minut. Odebereme trochu zelí a smícháme se smetanou.
Krok 5: Přimícháme k zelí a necháme už jen krátce povařit. Zelí dochutíme solí, pepřem, případně cukrem.
Krok 6: Podáváme s knedlíky nebo chlebem.
Zveřejněno 5. 5. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Segedín z bůčku a hlívy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7NlG
Moje poznámka
Segedín z bůčku a hlívy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7NlG
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 9 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 10 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 12 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 13 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 14 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosky
veveruska73 před 2 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 3 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 5 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 5 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 6 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 6 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 6 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 6 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 7 hodinami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 7 hodinami
Suroviny:
bůček,
hlíva ústřičná,
zelí kysané,
smetana zakysaná,
cibule,
česnek,
sádlo,
paprika sušená sladká,
paprika sušená uzená,
mouka hladká,
vývar masový,
kmín celý,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (2)