Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 752 kJ / 419 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 11,88 g | 
| Tuky | 17,86 g | 
| Vláknina | 22,10 g | 
| Cholesterol | 54 mg | 
| Sodík | 485 mg | 
| Sůl | 1,11 g | 
| Sacharidy | 42,78 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Všechnu kořenovou zeleninu a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Potom dáme do hrnce ghí (máslo), které necháme rozpustit. Na rozpuštěné máslo dáme cibuli a do zlatova restujeme. Až bude cibule zlatá, přidáme všechnu kořenovou zeleninu (petržel, bramboru, mrkve, celer) nakrájenou na kostičky a krátce restujeme.
	Krok 2: K zelenině přidáme sůl, pepř, libeček, tymián, petrželku a chilli. Přidáme vodu (vývar) a do vody dáme 2 bujóny podle množství vody. Polévku pak 20 min vaříme.
	Krok 3: Když je po 20 minutách zelenina měkká, polévku rozmixujeme tyčovým mixérem. Dochutíme a přidáme smetanu, kterou také rozmixujeme. Nakonec přidáme uvařené nudle a polévku zamícháme.
	Krok 4: Polévku můžeme podávat i s čerstvou pažitkou.
Zveřejněno 22. 5. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Svíčková polévka s nudlemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1xx0
Moje poznámka
					
				
Svíčková polévka s nudlemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1xx0
Nejnovější recepty
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 6 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 2 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 4 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 4 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 5 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 6 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 6 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 15 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 17 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 18 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 19 hodinami
						Suroviny:
						
							petržel, 
						
						
							mrkev, 
						
						
							celer, 
						
						
							brambory, 
						
						
							cibule, 
						
						
							smetana na vaření, 
						
						
							ghee, 
						
						
							voda, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř, 
						
						
							libeček, 
						
						
							tymián, 
						
						
							omáčka sojová, 
						
						
							nudle, 
						
						
							petrželka, 
						
						
							chilli
						
					
	
			
	
Komentáře (14)
No možná proto, že autor ReceptyOdTondy: chtěl být originální, jak píše v diskuzi...
***
Ale bez nadsázky:
To, že patrně nikdo jsme o naředěné máčce ála svíčková doposud neslyšeli je irelevantní...
Kdysi kuchař Starého Procházky zmršil palačinku a nakonec udělal "díru" do světa s Kaiserschmarrn
Nebudu řešit ostatní polévky tady, to jste evidentně nepochopila...
Leč, co se tý svíčkový polífky dotejká, tak samozřejmě že ji míváme...
...akorát bez zeleninového vývaru, bujónu, sójovky, chilli, nudlí a bez tyčáku
No a jak jste na tom např. se špenátovou polévkou, rajskou polévkou, čočkovou polévkou, atd. atp.?
Ta poslední bývala šlágrem ZJ a RaJ: v úterý čočka, ve středu čočková