Brambory zapečené s Romadurem

lenka-m Kuchařka:

Bramborová jídla 6 názorů

55

Suroviny

1 kg brambor
2 sýry Romadur
2,5 dcl šlehačky
máslo
1 vejce
muškátový květ
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

  2. Z nich jednu třetinu rozložíme do máslem vymazaného pekáčku a poklademe plátky Romadůru. Pak dáme zase druhou třetinu brambor, Romadůr a nakonec zbytek brambor. Šlehačku osolíme, opepříme, rozkvedláme vejce a zalijeme tím připravené brambory se sýrem.

  3. Zapékáme po dobu asi 30 minut.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Brambory zapečené s Romadurem

  • Inecka Inecka

    S cibulí a slaninkou...výýýýborná záležitost :yes::-));-):-p

    Odpovědět

  • JanaB1 JanaB1

    Ilona1: Brambory oloupeme - vařené nebo syrové? :-)

    Odpovědět

  • Ilona1 Ilona1

    Je to výborný,jen potom 2 dny větrat..větrat..větrat...:-p

    Odpovědět

  • mari1912 mari1912

    Tu slaninu jsem přidala a je to s ní velmi chutné.A nebát se ty brambory přisolit;-)A i doba pečení u mě byla delší,ale to bylo tím,že jsem měla vyšší vrstvu brambor.:yes:

    Odpovědět

  • Zarta Zarta(neregistrovaná)

    Přidala bych cibuli, možná i opečenou slaninu.. Ale i bez toho nemají chybu.:yes:

    Odpovědět

  • zelenybuk zelenybuk

    Vyzkoušel jsem to doopravdy dobré, i pivo pak chutná líp:-D

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo