Kapustové lívance se slaninou a sýrem
Suroviny pro 4 porce
7 lívanců o průměru 15 cm
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 593 kJ / 1 098 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,96 g |
Tuky | 35,96 g |
Vláknina | 5,48 g |
Cholesterol | 822 mg |
Sodík | 902 mg |
Sůl | 2,13 g |
Sacharidy | 129,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z části mléka, špetky cukru a kvasnic připravíme kvásek. Kapustové listy opereme a vložíme je do vroucí vody a necháme je povařit 2 minuty. Pak vodu scedíme a kapustu zalijeme ledovou vodou. Po zchlazení přemístíme kapustu na sítko a necháme okapat.
Krok 2: V míse metlou prošleháme zbylé mléko, vajíčka a kvásek. Postupně za stálého prošlehávání přidáváme po lžících obě mouky a čajovou lžičku soli. Okapanou kapustu nasekáme na malé kousky a přidáme ji do těsta na lívance společně s kostičkami slaniny, nastrouhaným sýrem, rozetřeným stroužkem česneku a mletým černým pepřem.
Krok 3: Těsto promícháme a ochutnáme, zda je dostatečně slané. Pokud je těsto chutné, zakryjeme mísu utěrkou a necháme těsto na lívance odpočinout minimálně 20 minut.
Krok 4: Pánev necháme rozpálit, ale když se dostatečně nahřeje, teplotu mírně snížíme, aby se nám lívance nepřipalovaly.
TIP.
Do talířku naliji jednu polévkovou lžíci rostlinného oleje. Zmuchlám jeden ubrousek, který zlehka namočím do oleje a potřu jím dno pánve. Tento postup zaručí, že lívance nebudou nasáklé tukem. Před pečením každého lívance tento postup opakuji. Krok 5: Naběračkou naléváme těsto tak, abychom vytvořili kulatou placku, přibližně o průměru 15 cm. Po každé straně opékáme 3 minuty. Upečený lívanec má zlatavou barvu.
Hotové lívance nemusíme prokládat papírovými utěrkami, protože lívance nejsou mastné.
TIP.
Do talířku naliji jednu polévkovou lžíci rostlinného oleje. Zmuchlám jeden ubrousek, který zlehka namočím do oleje a potřu jím dno pánve. Tento postup zaručí, že lívance nebudou nasáklé tukem. Před pečením každého lívance tento postup opakuji. Krok 5: Naběračkou naléváme těsto tak, abychom vytvořili kulatou placku, přibližně o průměru 15 cm. Po každé straně opékáme 3 minuty. Upečený lívanec má zlatavou barvu.
Hotové lívance nemusíme prokládat papírovými utěrkami, protože lívance nejsou mastné.
Zveřejněno 31. 5. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapustové lívance se slaninou a sýrem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31Rl9
Moje poznámka
Kapustové lívance se slaninou a sýrem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31Rl9
Nejnovější recepty
Cuketové hranolky
Přidáno před 5 hodinami
Cuketová bábovka
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové výpečky pánů z Hradce
Přidáno 26. 6. 2025 11:01
Šlehačková ovocná bublanina
Přidáno 26. 6. 2025 10:54
Dortík s pudinkovým krémem
Přidáno 26. 6. 2025 07:48
Cuketové placky s koprovým dipem
Přidáno 25. 6. 2025 18:04
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovocné muffinky s ořechy
kmatyasova před 13 minutami
Koprová omáčka
Helenka1993 před 15 minutami
Cuketová omáčka se sýrem
Wanilor před 1 hodinou
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Anna.Milkova před 2 hodinami
Žemlovka se snehem
Lenka1980 před 3 hodinami
Krůtí nudličky se šunkou
Honza62 před 4 hodinami
Krémová kedlubnová polévka
Daduse před 4 hodinami
Nejlepší bublanina
mjanickam před 9 hodinami
Jednoduchý chléb pro začátečníky (tmavý)
JARDAPA před 17 hodinami
Dršťková polévka I
Darwin před 19 hodinami
Suroviny:
vejce,
kapusta,
sýr tvrdý,
slanina,
mléko,
cukr krupice,
mouka hrubá,
mouka hladká,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
olej rostlinný
Komentáře (5)