Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová panenka v česnekovo-pepřové omáčce

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 30 min

70 min (40 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 249 kJ /
1 255 kcal
Bílkoviny162,17 g
Tuky48,12 g
Vláknina1,96 g
Cholesterol 336 mg
Sodík 334 mg
Sůl0,70 g
Sacharidy11,47 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozpálíme troubu na 180 °C, mezitím nadrobno nakrájíme šalotku a spolu s prolisovanými stroužky česneku vložíme do většího pekáčku. Dáme do trouby a necháme chvíli opéct. Krok 2: Panenku odblaníme, osolíme, opepříme a obalíme v provensálském koření. Přidáme do pekáčku se šalotkami a česnekem. Podlijeme vývarem, přihodíme kuličky pepře, přikryjeme a necháme v troubě přikryté asi deset minut. Krok 3: Maso vyjmeme z trouby, obrátíme a podlijeme bílým vínem a podle velikosti panenky necháme dalších deset minut v troubě. Nakonec panenku vyndáme a necháme chvilku (asi 5 minut) stát před nakrájením, aby nám z ní nevytekla šťáva. Krok 4: Mezitím slijeme vzniklou šťávu do menšího kastrůlku a zahustíme Maizenou. Krok 5: Panenku nakrájíme a podáváme.

Zveřejněno 12. 6. 2022

Poznámka autorky Lenka Škulinová

Nakrájenou panenku jsem podávala s fazolovými lusky a kapustičkami.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka v česnekovo-pepřové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRQq4

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka v česnekovo-pepřové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRQq4

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

casino: Uz jenom to, ze je maso podlite nejprve vyvarem a pak teprve vinem, je dost nelogicke. A zbytek muze byt, jen asi bych onen kus masa nejprve opekla na panvi, podlila vinem, nechala ho odpari, pak teprve dala do trouby a pekla - osobne bych tak nedelala.
A kdyz uz, urcite bych ho nepriklopila poklickou, veprova svickova si to nezaslouzi.

casino: nu, já jsem se se steakem ze svíčkové na medium a "svíčkovou" omáčkou už setkala a rozhodně bych nepoužila blee... bylo to výborne, a to svíčkova není ideální kus masa na minutkovou úpravu...

"Vepřová panenka v česnekovo-pepřové OMÁČCE"
Chudák Lenka Škulinová... I kdyby tu dělala stoj na hlavě, tak to stejně slízne ;-)
bofinka:
Proč absurdní?
Váš koment chápu tak, že preferujete panenku na minutku... :-)
No, jak je ctěná libost (pokud jsem se trefil), leč jeden ze tří životních propadáků byl, když mi v Puppu podali svíčkovou na smetaně s na pánvi opečeným masem:-! 8-(:-//(kdysi tu býval, jestlisenepletu smajlík, který bylo lze vyjádřit slovem "blé")

bofinka: Lenka panenku připravuje často, vesměs netradičně

Dost" "absurdni" postup pripravy veprevo panenky. . . .

Suroviny:
panenka vepřová, cibule šalotka, česnek, víno bílé, vývar masový, sůl, pepř bílý, koření provensálské, pepř čtyř barev, olej rostlinný, škrob kukuřičný

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu