Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 287 kJ / 308 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,23 g |
| Tuky | 17,36 g |
| Vláknina | 9,02 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 38 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 25,66 g |
Postup přípravy
Krok 1: Předem dáme vařit krůtí krky spolu s kořením v čajítku na silný tažený vývar. Přivedeme k varu, mírně osolíme, stáhneme teplotu na minimum a táhneme dokud maso nejde lehce vidličkou od kosti. Maso vidličkou natrháme .
Krok 2: Před koncem vaření ve větší silnostěnné pánvi nasucho opečeme řeznou stranou dolů půl oloupané cibule, půlky očištěných rajčat až dotmava cca 3-4 minuty, nakonec do odstavené pánve přidáme naplocho rozpůlený oloupaný česnek.
Krok 3: Vše necháme mírně vychladnout a rozmixujeme s chipotle vločkami a poté na lžíci olivového oleje restujeme cca 5 minut. Přilijeme vývar a vaříme cca 10 minut. Podle chuti dosolíme a opepříme. Zatím nakrájíme tortilly na proužky asi 0,5 cm široké a osmažíme je na oleji dozlatova, vyndáme na papírové utěrky odsát přebytečný tuk.
Krok 4: Avokádo podélně rozkrojíme, odstraníme pecku, lžící dužinu vyndáme ze slupky, nakrájíme na plátky a pokapeme limetkou.
Krok 5: Do misek dáme trhané maso, zalijeme vývarem, přidáme osmažené proužky tortill. Plátky avokáda vložíme před podáváním do polévky a přidáme lístky koriandru. Zvlášť podáváme klínky limetky a papričku nakrájenou na kolečka.
Zveřejněno 17. 6. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní aztécká polévka - Sopa azteca
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6O8Q
Moje poznámka
Pikantní aztécká polévka - Sopa azteca
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6O8Q
Nejnovější recepty
Rolády z plněné tortilly
Přidáno před 6 hodinami
Plněné hvězdičky z listového těsta
Přidáno před 6 hodinami
Chuťovky s kuřecím raráškem
Přidáno před 6 hodinami
Uherské řezy z Jičínského salámu Pikant
Přidáno před 6 hodinami
Datlové kuličky
Přidáno před 10 hodinami
Domácí datlová pasta
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá rajská omáčka
MichalP před 2 hodinami
Vajíčka z trouby
Sahula před 3 hodinami
Chleba ve vajíčku jinak
Sahula před 3 hodinami
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
jitka cerna před 3 hodinami
Kari s červenou čočkou a brokolicí
monyss před 4 hodinami
Vepřové maso v mrkvi
Evellinka před 4 hodinami
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Fitulka před 5 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
MarieBrozova před 5 hodinami
Řezy s tvarohovým karamelem
Koffi před 6 hodinami
Vánoční roládka
HelenkaKrizova před 7 hodinami
Suroviny:
vývar masový,
krky krůtí,
pepř,
koření nové koření,
cibule,
rajče,
česnek,
olej olivový,
chipotle,
sůl,
pepř mletý,
avokádo,
koriandr čerstvý,
tortilla kukuřičná,
olej
Komentáře (8)
Kromě toho, Maruško, že jsem se jich fakt najedla, nikde, nikdy nedávají tu cibuli, rajčata opečené. A nesypou koriandrem! Pálivá také není, tu si dělám tak doma.
Jinak užasný recept, jsem zvědavá, jestli ji někdo tady uvaří