Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křehké tyčinky v čokoládě s pistáciemi

Hodnocení receptu je 5,0 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jahoda jahoda

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

Suroviny

Porce: necelé dva plechy 40x30cm

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 010 kJ /
1 675 kcal
Bílkoviny26,33 g
Tuky105,98 g
Vláknina6,45 g
Cholesterol 468 mg
Sodík 22 mg
Sůl0,05 g
Sacharidy150,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku promícháme se solí, moučkovým a vanilkovým cukrem. Krok 2: Přidáme změklé máslo, žloutek vypracujeme hladké těsto, které dáme na 30 min. odpočinout do ledničky. Krok 3: Těsto vyválíme na ½ cm silný plát a krájíme tyčinky asi 10x1 cm. Já jsem si dala nachystaný pás přímo na plech a na pečícím papíře nakrájela. Krok 4: Pečeme na pečicím papíře v předehřáté troubě na 200°C max. 10minut. Krok 5: Vychládlé namáčíme v rozpuštěné hořké čokoládě (nebo čokoláda na vaření) a dáme ztuhnout na mřížku, pečicí papír nebo na špejle (na mřížce je lépe nenechat úplně zatuhnout, úplně ztuhlé se trochu lámou – já dávám na 2 špejle). Hned po namočení je potom všechny posypeme pomletými pistáciemi.

Zveřejněno 3. 12. 2010

Poznámka autorky jahoda

Zdroj: Katarinka-vánoční pečení

Pokud máte solené pistácie, oloupané dejde chvíli opražit na suchou pánev a potom postrouhejte.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oOVN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oOVN

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (34)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dobrý den, namáčíte pouze v čokoládě? Nebo čokoládě s tukem? Děkuji

Eficka: Jen v čokoládě, jak je uvedeno v receptu.

Vyborne,jednoduche!!!Take se pridavam k podekovani za tento recept,delala jsem dvakrat a neni ani jedna!!!Jeste jednou diky a preji vsem krasne vanocni svatky:-

Děkuji za tip na super vánoční cukroví. Pekla jsem o víkendu, je krásně křehké a chuťově výborné. :-D

cameira: tyčinky jsou hned křehké, není třeba nějak dopředu.
Já peču jen tak střízlivě a vše tak 10dní dopředu.
Stejně to likvidují před Vánocemi a potom už o to není zájem:-)
Pokud se do nich pustíš, ať chutnají - jsou jednoduché (já na to vánoční pečení vůbec nejsem a když se podařily mě, tak o ostatní se nebojím;-))
zdraví jahoda:-K

ty vypadají skvěle..jak dlouho dopředu se dají udělat? Letos budu poprvé péct cukroví, tak abych si to nějak rozvrhla:-)

Hella: Hello, tak to už vážně nevím, tyto jsem dělala jen jednou a škoda, že jsem to nenapsala hned:-S. Ale já mám vždy nějakou zásobu čokolády na vaření a raději nahřeji méně a potom přidám, než aby zůstalo v hrnku.

Jahodo, kolik jsi spotřebovala čokolády na obalení? Odhaduji, že 2 tabulky nestačily... Jinak +20

jahoda:krásný;-)

vypada to moc hezky vyskouším :-))

Macku44;-):yes:

Holky,dělala jsem dnes z dvojté dávky a jsou fantastické!!!
Velmi děkuji autorce za další vyzkoušený a skvělý receptík!:-K

Patricie, díky za fotečku:-K, máš je širší, aspoň se Ti nelámaly, jako mě některé, měla jsem jednu dávku na mřížce a držely tam zuby nehty:-), druhá na špejlích byla lepší;-)

:-KJednoduché, dobré. Díky za recept. dovolím si přidat fotku, i když není tak pěkná jako tvoje.

Zdeničko :-D, to abych si už zamluvila místo někde na tržnici:-D, teď před vánocemi bych to možná po krabicích prodala:-8:-D

Jahůdko, z 280 kg mouky,to by bylo tyčinek !:-D:-D:-D

Blanko23, byly to necelé 2 plechy 40x30cm. Originál dávka je dvojnásobná, ale já dělám všechno v menších dávkách. Ale dnes vidím,že jsem měla dělat z 280kg mouky:-p Tyčinky se mohou udělat širší a kratší, jak kdo chce. ;-)
J.Remková, vidíš, ani jsem si nevšimla, jestli byly solené, ale sáček už není. Dělala jsem zároveň i čoko kuličky, tak jsem ořechy opražila na pánvi, slupka částečně opadala a potom jsem je postrouhala. Myslím, že té soli tam moc nezůstalo.:-K

Moc pěkné cukrovíčko.:yes::yes::-p

:-K:-p:yes: moc pěkné

kolik je z té jedné dávky aso kousků?

Pistácie můžu na kila :-8:-p:yes:

Jahůdko, ale i neloupané pistácie jsou solené, ne? Já tedy jiné neznám. Bože, tak bych si jednu vzala..:-D

Zdenko1, loupané pistácie jsem neviděla. Koupila jsem normální neloupané.
Kdo vyzkoušíte, ať chutná:-K

Vypadají jako tyčinky Twix :-K Skvělé, určitě letos budu péct! :yes::-K

To vypadá kouzelně:yes:. Kde se dají sehnat nesolené pistácie ?

;-)líbí se mi:-pukládám a +5 posílám:yes:

:-OVypadají krásně,fotka moc hezká+:yes::yes:

Jani, je to z časopisu, ale tam to mělo být vytlačované pytlíkem, to mi vůbec nešlo, tak jsem to vymyslela takto. Je to hrozně jednoduché, ale už je polovic snědlá.Ale to je u nás vždy, jí se před vánocemi, ale o vánocích o to nikdo už nestojí.

Jahůdko, to je tak hezké, že se asi zblázním a udělám..Takové dobroty jsou super, hlavně na Vánočním stole, jéé, to by si holky daly a já to neznám!!:-p

Tématické fráze:
cukroví s pistáciemi, vanocni cukrovi s pistaciemi, cukroví pistácie, pistáciové cukroví, cokolada na namaceni, tycinky v cokolade, cukrovi z pistacii, namáčení cukroví do čokolády, namáčení v čokoládě, namáčení cukroví v čokoládě, křechke rohličky, vánéční cukroví, pistácie na cukroví, čokoládové tyčinky recept, pistácie cukroví, pistácie recept, cukroví-pistácie, solene vanocni cukrovi, cukroví s pistáciema, pistáciové tyčinky

Suroviny:
mouka hladká, máslo, cukr moučkový, žloutek, cukr vanilkový, sůl, čokoláda, ořechy pistácie

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu