Melounová granita
Sladká, šťavnatá a dokonale ledová melounová granita, je letní klasikou, která osvěží i v tom největším horku. Jemně nadrcený led spojený s přirozenou chutí zralého melounu vytváří lehký a osvěžující dezert na zahradní párty.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 682 kJ / 163 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,10 g |
Tuky | 0,60 g |
Vláknina | 2,10 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 36,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dužinu vodního melounu nakrájíme na menší kousky a pokud nemáme meloun bezsemenný, tak odstraníme semena.
Krok 2: Rozmixujeme, lze použít sekáček potravin. Přidáme cukrový sirup a trochu citronové šťávy, vše podle chuti.
Krok 3: Rozmixovaný meloun dáme v nižší vrstvě do dózy s víkem a vložíme do mrazničky. Zhruba co 45 minut směs promícháme. Mícháme lžící, později vidličkou. Ledové krystaly nerozbíjíme úplně najemno.
Krok 4: Granitu podáváme v menším hrníčku.
Zveřejněno 15. 8. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Melounová granita
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p1G1
Moje poznámka
Melounová granita
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p1G1
Nejnovější recepty
Tagliatelle s cuketou a rajčaty
Přidáno před 12 hodinami
Cizrnové kari s kokosovým mlékem
Přidáno před 12 hodinami
Čínské nudle s mletým masem
Přidáno před 12 hodinami
Barevná směs s těstovinami
Přidáno před 12 hodinami
Nepečené tartaletky s ostružinovou marmeládou
Přidáno před 16 hodinami
Karamelové řezy s pudinkem a krémem z tvarohu
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nivová omáčka
PetrM před 27 minutami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
MartinaDolakova před 34 minutami
Dobrá frankfurtská polévka
Eva z HK před 35 minutami
Krkovice na houbách s rýží
IvetaFrancova před 38 minutami
Duhové Salko řezy
Severka1992 před 47 minutami
Falešný "segedín" z cukety
Hakre před 54 minutami
Grilovaná kuřecí prsa Toronto
Habina před 1 hodinou
Mleté kuličky se zeleninou v alobalu
Jan Nemec před 2 hodinami
Nakládaná rajčátka
Vacek Milan před 2 hodinami
Suroviny:
meloun vodní,
sirup cukrový,
šťáva citronová
Komentáře (6)
Dělávám něco podobného, ale toto je gurmánsky lepší a promakanější.
V neděli pro vzácnou návštěvu hned vyzkouším.
,,toš tak,,