Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 451 kJ / 2 259 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 36,57 g |
| Tuky | 76,63 g |
| Vláknina | 35,40 g |
| Cholesterol | 647 mg |
| Sodík | 145 mg |
| Sůl | 0,41 g |
| Sacharidy | 306,79 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hrušky oloupeme a nakrájíme.
Krok 2: Nakrájené hrušky dáme na pánev, kterou vymažeme máslem a posypeme cukrem, poklademe hrušky, posypeme skořicí a opékáme. Ke konci přidáme rum. Pokud si troufneme, můžeme oflambovat, ale nemusí být.
Tyto hrušky dáme nakonec na hotový dezert. Krok 3: Žloutky ušleháme s vanilkovým cukrem, přidáme mouku, sůl, olej, kypřicí prášek a mléko. Necháme odpočinout a připravíme hrušky. Krok 4: Hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na lodičky. Pánev vytřeme máslem a posypeme cukrem. Poklademe kousky hrušek a zalijeme těstem. Na mírném plameni smažíme asi 10 minut, obrátíme a smažíme dalších asi 8 minut. Vyzkoušíme párátkem. Krok 5: Nahoru vložíme zkaramelizované hrušky z bodu 2.
Ozdobíme šlehačkou. Krok 6: Nejvíc nám tento dezert chutnal vychlazený.
Tyto hrušky dáme nakonec na hotový dezert. Krok 3: Žloutky ušleháme s vanilkovým cukrem, přidáme mouku, sůl, olej, kypřicí prášek a mléko. Necháme odpočinout a připravíme hrušky. Krok 4: Hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na lodičky. Pánev vytřeme máslem a posypeme cukrem. Poklademe kousky hrušek a zalijeme těstem. Na mírném plameni smažíme asi 10 minut, obrátíme a smažíme dalších asi 8 minut. Vyzkoušíme párátkem. Krok 5: Nahoru vložíme zkaramelizované hrušky z bodu 2.
Ozdobíme šlehačkou. Krok 6: Nejvíc nám tento dezert chutnal vychlazený.
Zveřejněno 6. 10. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hruškový dezert z pánve se šlehačkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRQ9Y
Moje poznámka
Hruškový dezert z pánve se šlehačkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRQ9Y
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v troubě
Přidáno před 9 hodinami
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 13 hodinami
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 14 hodinami
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 15 hodinami
Vepřový závitek s hořcicovo-slaninovou omáčkou
Přidáno před 15 hodinami
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nebeský koláč
Janja před 8 hodinami
Domácí kmínový chleba
BarboraEis před 10 hodinami
Jogurtový dip s česnekem
Kajkajak před 10 hodinami
Pizza šneky
Kajkajak před 10 hodinami
Mléčná polévka
Kajkajak před 10 hodinami
Květáková omáčka Alfredo
adelaku před 11 hodinami
Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché
DavidVolvo před 11 hodinami
Čokoládový dort z čokolády
Vackovaklara312 před 12 hodinami
Vepřová plec na houbách a na smetaně
74tomik před 12 hodinami
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 13 hodinami
Suroviny:
hruška,
cukr krupice,
máslo,
žloutek,
mléko,
cukr vanilkový,
olej,
mouka hladká,
sůl,
prášek do pečiva,
máslo,
hruška,
cukr krupice,
skořice mletá,
rum
Komentáře (4)