Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 451 kJ / 2 259 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,57 g |
Tuky | 76,63 g |
Vláknina | 35,40 g |
Cholesterol | 647 mg |
Sodík | 145 mg |
Sůl | 0,41 g |
Sacharidy | 306,79 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hrušky oloupeme a nakrájíme.
Krok 2: Nakrájené hrušky dáme na pánev, kterou vymažeme máslem a posypeme cukrem, poklademe hrušky, posypeme skořicí a opékáme. Ke konci přidáme rum. Pokud si troufneme, můžeme oflambovat, ale nemusí být.
Tyto hrušky dáme nakonec na hotový dezert. Krok 3: Žloutky ušleháme s vanilkovým cukrem, přidáme mouku, sůl, olej, kypřicí prášek a mléko. Necháme odpočinout a připravíme hrušky. Krok 4: Hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na lodičky. Pánev vytřeme máslem a posypeme cukrem. Poklademe kousky hrušek a zalijeme těstem. Na mírném plameni smažíme asi 10 minut, obrátíme a smažíme dalších asi 8 minut. Vyzkoušíme párátkem. Krok 5: Nahoru vložíme zkaramelizované hrušky z bodu 2.
Ozdobíme šlehačkou. Krok 6: Nejvíc nám tento dezert chutnal vychlazený.
Tyto hrušky dáme nakonec na hotový dezert. Krok 3: Žloutky ušleháme s vanilkovým cukrem, přidáme mouku, sůl, olej, kypřicí prášek a mléko. Necháme odpočinout a připravíme hrušky. Krok 4: Hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na lodičky. Pánev vytřeme máslem a posypeme cukrem. Poklademe kousky hrušek a zalijeme těstem. Na mírném plameni smažíme asi 10 minut, obrátíme a smažíme dalších asi 8 minut. Vyzkoušíme párátkem. Krok 5: Nahoru vložíme zkaramelizované hrušky z bodu 2.
Ozdobíme šlehačkou. Krok 6: Nejvíc nám tento dezert chutnal vychlazený.
Zveřejněno 6. 10. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hruškový dezert z pánve se šlehačkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRQ9Y
Moje poznámka
Hruškový dezert z pánve se šlehačkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRQ9Y
Nejnovější recepty
Řezy s motýlkem
Přidáno před 4 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokošlehačkou
Přidáno před 9 hodinami
Brynzová pěna
Přidáno 4. 5. 2025 19:25
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno 4. 5. 2025 15:01
Hermelín zapečený v zelenině
Přidáno 4. 5. 2025 05:13
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno 4. 5. 2025 05:04
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrovo-slaninový quiche
Miiichiii21 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
Miiichiii21 před 1 hodinou
Šunková pomazánka na housku, chlebíčky i jednohubky
GabKe před 3 hodinami
Prošívaná deka
sikulka131 před 3 hodinami
Tomatová polévka s těstovinami
jamara před 4 hodinami
Kaiserky s mákem
magdalenka před 4 hodinami
Bramborový gulášek
Martina Fliegerova před 5 hodinami
Pečený bůček
BublinaF před 5 hodinami
Banánové muffiny s ořechy a čokoládou
MartinaR před 5 hodinami
Listové šátečky s náplní z tvarohu, pudingu a meruněk
faluska před 6 hodinami
Suroviny:
hruška,
cukr krupice,
máslo,
žloutek,
mléko,
cukr vanilkový,
olej,
mouka hladká,
sůl,
prášek do pečiva,
máslo,
hruška,
cukr krupice,
skořice mletá,
rum
Komentáře (3)