Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 451 kJ / 2 259 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 36,57 g |
| Tuky | 76,63 g |
| Vláknina | 35,40 g |
| Cholesterol | 647 mg |
| Sodík | 145 mg |
| Sůl | 0,41 g |
| Sacharidy | 306,79 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hrušky oloupeme a nakrájíme.
Krok 2: Nakrájené hrušky dáme na pánev, kterou vymažeme máslem a posypeme cukrem, poklademe hrušky, posypeme skořicí a opékáme. Ke konci přidáme rum. Pokud si troufneme, můžeme oflambovat, ale nemusí být.
Tyto hrušky dáme nakonec na hotový dezert. Krok 3: Žloutky ušleháme s vanilkovým cukrem, přidáme mouku, sůl, olej, kypřicí prášek a mléko. Necháme odpočinout a připravíme hrušky. Krok 4: Hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na lodičky. Pánev vytřeme máslem a posypeme cukrem. Poklademe kousky hrušek a zalijeme těstem. Na mírném plameni smažíme asi 10 minut, obrátíme a smažíme dalších asi 8 minut. Vyzkoušíme párátkem. Krok 5: Nahoru vložíme zkaramelizované hrušky z bodu 2.
Ozdobíme šlehačkou. Krok 6: Nejvíc nám tento dezert chutnal vychlazený.
Tyto hrušky dáme nakonec na hotový dezert. Krok 3: Žloutky ušleháme s vanilkovým cukrem, přidáme mouku, sůl, olej, kypřicí prášek a mléko. Necháme odpočinout a připravíme hrušky. Krok 4: Hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na lodičky. Pánev vytřeme máslem a posypeme cukrem. Poklademe kousky hrušek a zalijeme těstem. Na mírném plameni smažíme asi 10 minut, obrátíme a smažíme dalších asi 8 minut. Vyzkoušíme párátkem. Krok 5: Nahoru vložíme zkaramelizované hrušky z bodu 2.
Ozdobíme šlehačkou. Krok 6: Nejvíc nám tento dezert chutnal vychlazený.
Zveřejněno 6. 10. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hruškový dezert z pánve se šlehačkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRQ9Y
Moje poznámka
Hruškový dezert z pánve se šlehačkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRQ9Y
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 14 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 17 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 18 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 20 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánočka III
Marcela.Ma. před 4 minutami
Kapří hranolky
loing před 9 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 9 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 9 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 9 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 10 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 11 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 11 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 11 hodinami
Suroviny:
hruška,
cukr krupice,
máslo,
žloutek,
mléko,
cukr vanilkový,
olej,
mouka hladká,
sůl,
prášek do pečiva,
máslo,
hruška,
cukr krupice,
skořice mletá,
rum
Komentáře (4)