Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 872 kJ / 2 359 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 194,71 g |
Tuky | 151,97 g |
Vláknina | 13,95 g |
Cholesterol | 545 mg |
Sodík | 2,48 g |
Sůl | 6,05 g |
Sacharidy | 47,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ze špeku nakrájíme klínky a maso prošpikujeme. Osolíme a opepříme. Potravinařským provázkem svážeme, aby udrželo pěkný tvar. Necháme chvíli odležet.
Krok 2: Mezitím nakrájíme všechnu zeleninu na kousky. Sádlo rozpustíme a orestujeme nejprve cibuli a přidáme zeleninu, houby a koření. Opékáme 4-5 minut.
Krok 3: Nakonec vmícháme protlak a hořčici. Vložíme maso a zalijeme vývarem tak do poloviny masa. Pekáč přikryjeme a pečeme na 170 °C cca 2 hodiny do měkka.
Krok 4: Měkké maso vytáhneme a uchováváme v teple. Z omáčky vytáhneme koření a vše rozmixujeme. Ve smetaně rozmícháme mouku a přilijeme. Povaříme 10-12 minut.
Krok 5: Omáčku dochutíme solí a špetkou cukru. Maso zbavíme provázku a nakrájíme na úhledné plátky. Podáváme s houskovými knedlíky doplněné omáčkou.
Zveřejněno 23. 11. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí pečeně po myslivecku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADqGj
Moje poznámka
Hovězí pečeně po myslivecku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADqGj
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 6 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Rmdra před 3 hodinami
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 5 hodinami
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 5 hodinami
Snadný štrúdl
Ivace před 5 hodinami
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 5 hodinami
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 5 hodinami
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 6 hodinami
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 6 hodinami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 7 hodinami
Tvarohová pomazánka s mrkví - „Falešná treska“
Tonja před 7 hodinami
Suroviny:
hovězí zadní,
špek,
zelenina kořenová,
cibule,
houby sušené,
protlak rajčatový,
hořčice,
sádlo,
mouka hladká,
jalovec,
pepř,
koření nové koření,
smetana,
vývar masový,
sůl,
cukr
Komentáře (4)