Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 655 kJ / 395 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,85 g |
Tuky | 23,24 g |
Vláknina | 16,97 g |
Cholesterol | 273 mg |
Sodík | 166 mg |
Sůl | 0,31 g |
Sacharidy | 22,60 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 30. 3. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žampionová polévka s krupičkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kvBY
Moje poznámka
Žampionová polévka s krupičkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kvBY
Nejnovější recepty
Meruňkové řezy s pudinkem
Přidáno před 7 hodinami
Banánová bábovka bez cukru
Přidáno před 8 hodinami
Chilli cukety
Přidáno před 11 hodinami
Cizrnové kari s brokolicí a rajčátky
Přidáno před 12 hodinami
Zeleninové lívance se sýrem
Přidáno 20. 6. 2025 21:08
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Přidáno 20. 6. 2025 21:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mleté vepřové maso na Kunovjance
Michal_amater před 24 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
pavla29 před 2 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
IRBONA před 3 hodinami
Jahodový smetanový dort (mousse)
bretka před 3 hodinami
Knedlíky - blbouny s klevelou
MarketaAn před 3 hodinami
Závin z bramborového těsta plněný masem
Dasa18 před 4 hodinami
Drůbeží kostky v zelenině se slaninou
Bushmann před 5 hodinami
Bublanina
Levandule35 před 6 hodinami
Balkánská pomazánka
Jaroslav L. před 6 hodinami
Pomerančový dort z pohankové mouky
Majka214 před 7 hodinami
Tématické fráze:
žampionova polevka,
top recepty zampionova polévka,
mrkvovo-zampionova polévka,
francouzská žampionová polevka,
polévka se žampiony,
recept na žampionovou polévku,
zampiony, cibule, mrkev vejce,
dítě a žampiony
Suroviny:
žampióny,
mrkev,
cibule,
sádlo,
kmín drcený,
masox,
vejce,
krupice,
česnek,
sůl,
pepř,
pažitka,
list medvědího česneku
Komentáře (12)
Dnes jsem polévku ze zvědavosti a nutnosti zpracovat žampiony uvařila, byť s rozdílem že jsem použila domácí nudličky místo krupice (kterou nemám) a výsledek mne velmi potěšil a bez nadsázky i zbytek rodinky. Je skutečně vynikající.
K receptu - bez výše uvedeného a bez Harmonie určitě uvařím, kombinace krupičky/krupice a vajíčka nakonec se mi líbí
Asi si nerozumíme
To, že jsem zmínil ta dochucovadla neznamená, že je nepoužívám...
Ale tady jsou, dle mého názoru, v míře větší než velké
Mít libeček (patrně víte že se mu říká maggi bylina), tak už se držím s kořením na uzdě, jak už zmiňuje Eja57:
Když jsem četl suroviny, tak množství použitých "voňavek" jsem omlouval tím, že jste patrně hodila žampiony přímo do polévky
Např. tradiční francouzská kuchyně je dost pracná, ale na žampionovou polévku mají rcp, který snad už ani nemůže být jednodušší:
máslo, šalotka, žampiony (restované!), voda, smetana, sůl, pepř, petrželka, toust
***
OT
Používám neloupané žampiony, ale dnes jsem hlavičky sloupl a z hecu ty "kůže" povařil.
Fuj
Chuť vývaru jalová
Vůně mizerná, po rybině
No, nechybí
Je až na závěr postupu, že