Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 014 kJ / 1 198 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 64,83 g |
| Tuky | 60,50 g |
| Vláknina | 14,93 g |
| Cholesterol | 361 mg |
| Sodík | 1,89 g |
| Sůl | 4,88 g |
| Sacharidy | 92,46 g |
Postup přípravy
Krok 1: Neoloupanou dýní umyjeme a nakrájíme na kostky. Malinko podlijeme vodou (asi do poloviny) a dusíme se solí a nakrájeným česnekem doměkka.
Krok 2: Mezitím vyškvaříme drobně nakrájenou slaninu dokřupava.
Krok 3: Z uvařené dýně slijeme téměř všechnu vodu, ale uschováme pro případné zředění. Ponorným mixérem rozmixujeme i s česnekem na pyré. Je-li moc husté, přidáme trochu odložené vody. Necháme vychladnout.
Krok 4: Do pyré vyklepneme vejce, dáme krupičku a přidáváme mouku, až vznikne polotuhé těsto jako na běžné halušky.
Krok 5: Přes haluškovač vytřeme těsto do vroucí osolené vody. Po vyplavání halušky necháme minutku povařit a scedíme.
Krok 6: Halušky ihned promastíme tukem z vyškvařené slaniny a vmícháme brynzu v množství podle chuti.
Krok 7: Hotové porce posypeme křupavými škvarečky, ozdobíme petrželkou a můžeme podávat.
Zveřejněno 14. 12. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hokkaido "halušky"/nočky s brynzou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yKBg
Moje poznámka
Hokkaido "halušky"/nočky s brynzou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yKBg
Nejnovější recepty
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 8 hodinami
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 10 hodinami
Brynzové halušky
Přidáno před 12 hodinami
Sýrové placky
Přidáno před 15 hodinami
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 16 hodinami
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květáková polévka
Eva_H před 3 hodinami
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 6 hodinami
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 7 hodinami
Svačinové sendviče
Kajkajak před 7 hodinami
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 8 hodinami
Jarní salát
Kajkajak před 8 hodinami
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 9 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 10 hodinami
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 10 hodinami
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 10 hodinami
Suroviny:
dýně hokkaido,
vejce,
česnek,
krupice dětská,
mouka hladká,
sůl,
brynza,
slanina,
petrželka
Komentáře (10)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0