Měkké a voňavé vánoční perníčky
Bez perníčků by to snad ani nebyly ty pravé Vánoce! Perníčky podle tohoto receptu jsou měkké hned po upečení, takže je můžete péct až těsně před svátky. S přípravou těsta, vykrajováním a pečením perníčků i s jejich zdobením velmi rády pomáhají děti.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 951 kJ / 5 007 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 86,38 g |
Tuky | 191,77 g |
Vláknina | 16,62 g |
Cholesterol | 1,03 g |
Sodík | 3,65 g |
Sůl | 0,68 g |
Sacharidy | 725,69 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy vsypeme nejprve sypké suroviny, promícháme, přidáme tekuté suroviny a znovu promícháme. Vše by mělo mít stejnou teplotu.
Krok 2: Vše důkladně prohněteme a zpracujeme na měkké vláčné těsto. Vyklopíme na vál a znovu propracujeme.
Krok 3: Když je těsto dokonale propracované, zabalíme ho do potravinářské fólie a dáme na 2 dny odležet na chladnější místo, ale ne do lednice.
Krok 4: Před pečením vyložíme plechy pečicím papírem.
Krok 5: Těsto po částech vyvalujeme na válu jemně posypaném moukou. Opatrně vykrajujeme perníčky a skládáme je s mezerami na plech.
Krok 6: Pečeme při teplotě 170 °C asi 8 minut a hlídáme. Menší tvary potřebují péct kratší dobu.
Krok 7: Bílek vidličkou mírně našleháme a potřeme jím ještě horké perníčky ihned po vytažení z trouby, aby byly lesklé.
Krok 8: Připravíme polevu: Cukr několikrát prosejeme přes sítko. Všechny suroviny spolu utřeme vidličkou (nebo ručním šlehačem se spirálami na těsto) do hustšího hladkého sněhu.
Krok 9: Perníčky necháme vychladnout a zdobíme bílou polevou. Jsou krásně měkké a ihned k jídlu.
Zveřejněno 20. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Měkké a voňavé vánoční perníčky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZYRw
Moje poznámka
Měkké a voňavé vánoční perníčky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZYRw
Nejnovější recepty
Bramborové vafle
Přidáno 17. 5. 2025 05:00
Kedlubnová polévka
Přidáno 16. 5. 2025 19:25
Horký zeleninový salát
Přidáno 16. 5. 2025 16:46
Kuřecí prso, pečený květák s parmazánem. Vhodné pro diabetiky
Přidáno 16. 5. 2025 11:01
Pažitkovo-česneková omáčka se zastřeným vejcem
Přidáno 15. 5. 2025 10:13
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Přidáno 15. 5. 2025 08:55
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Litina
Marta.lhotecka@seznam.cz před 30 minutami
Uzený vývar s nudlemi a knedlíčky
poirotka před 34 minutami
Vohrnoušky
Beruna před 1 hodinou
Tvarohový dort Míša s jahodami
mamina58 před 1 hodinou
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
PetuleLevandulka před 12 hodinami
Jednoduché kynuté těsto na cokoli - slané i sladké
Petranela před 12 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hanina_ před 13 hodinami
Plněná vepřová svíčková
Pavel2001 před 13 hodinami
Kuřecí kari po belizsku
Antonausprag před 14 hodinami
Sváteční koláčky
Koffi před 15 hodinami
Tématické fráze:
vanocni pernicky měkke,
měkké vánoční perníčky,
zdobení vánočních perníčků,
vánoční perníčky,
vánoční perníčky recept,
dobré vánoční perníčky,
vánoční cukroví perníčky,
vanocni pernicky ihned mekke,
perníčky ihned k jídlu,
vanocni pernicky mekke recept,
recept na měkké vánoční perníčky,
recept na vánoční perníčky měkké,
pernicky vanocni,
nejlepsi vánoční perníčky,
recept na vánoční perníčky,
zdravé vánoční perníčky,
recepty na vánoční cukroví pernicky,
nejlepší těsto na perníčky,
zdobíme vánoční perníčky,
kornout na zdobeni pernicku
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
máslo,
vejce,
med,
soda jedlá,
koření do perníku,
kakao,
bílek,
bílek,
cukr moučkový,
šťáva citronová
Komentáře (82)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0