Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 952 kJ / 1 184 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,55 g |
Tuky | 6,01 g |
Vláknina | 15,47 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 7,23 g |
Sůl | 18,00 g |
Sacharidy | 238,10 g |
Postup přípravy
Necháme v míse půl hodiny kynout, pak popřekládáme. (Osvědčilo se mi těsto po uhnětení vložit do olejem vymazané mísy a překládat přímo v ní.) Krok 2: Po 30 minutách překládání zopakujeme a totéž po dalších 30 minutách a pak ještě jednou – překládání a odpočinek. Poté popřekládáme naposled a uložíme do ošatky.
(Sečteno, podtrženo – těsto po vymísení kyne 2 hodiny, překládáme po 30 minutách, celkem 4x – po posledním překládání bochník dotvarujeme a uložíme do ošatky na utěrku, vysypanou moukou.) Krok 3: Poslední překládání už se snažíme dělat opatrněji, abychom z něj vymačkali co nejméně bublin. Do ošatky ho přenáším pomocí kovové lopatky (stěrky), připomíná mi balónek naplněný vodou. Krok 4: Necháme vykynout v ošatce a upečeme v dobře vyhřátém litinovém hrnci – prvních 15 minut přiklopené poklicí, která se nahřívala spolu s hrncem.
Pečeme na 250°C, asi 40 minut.
Zveřejněno 24. 9. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chleba z naší vesnice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0nzK
Moje poznámka
Chleba z naší vesnice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0nzK
Nejnovější recepty
Bezinkový sirup
Přidáno před 38 minutami
Dýňová marmeláda s džusem
Přidáno před 12 hodinami
Pečený hruškový čaj
Přidáno před 13 hodinami
Hrušková povidla se skořicí
Přidáno před 13 hodinami
Švestkový koláč se skořicí
Přidáno před 13 hodinami
Švestkový koláč s drobenkou II
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cizrnový salát se zeleninou a tuňákem
TondaJ před 1 minutou
Černé jeřabiny - aronie - na způsob brusinek
Hanka6677 před 6 minutami
Tříbarevný tvarohový koláč
marunda před 15 minutami
Vepřové maso s kapustou
LucieBicanova před 1 hodinou
Pestrý zeleninový salát s nivou a lehce pikantní zálivkou
Eva z HK před 2 hodinami
Medové kokosové rohlíčky
Danna před 3 hodinami
Kynutý knedlík
RadkaaK před 3 hodinami
Sušená rajčata v olejové lázni
oldvlk před 4 hodinami
Pečená švestková povidla
Anche před 4 hodinami
Pečené nudličky z kapra
ZboSy před 5 hodinami
Tématické fráze:
překládání chleba,
jak dlouho kyne chleba,
jak dlouho pečeme chleba,
jak dlouho kyne těsto na chleba,
jak překládat chleba,
překládání těsta na chleba,
pekárnománie recepty,
jak dlouho kyne kvaskovy chleb,
těsto na chleba,
jak se překládá těsto na chleba,
recept na chleba,
překládání chleb,
postup prekladani chleboveho zesta,
jak. dlouho kyne testo na chleba,
lopatka na chleba,
překládání těsta na chléb,
jak prekladat chlebove testo,
jak se překládá chleba,
jak dlouho kyne těsto na na pečení chleba,
jak dlouho kyne chleba v ošatce
Suroviny:
kvas žitný,
mouka žitná chlebová,
mouka chlebová pšeničná,
voda,
voda,
mouka hladká,
mouka chlebová pšeničná,
otruby pšeničné,
sůl,
kmín celý
Komentáře (9)
Jsem moc ráda, že se ti pečení tak daří
Môj kvások už je silný, pracuje od februára - pečiem dvakrát týždenne s ním, takže rozkvas použitý už po 7 hodinách, použila som autolýzu aj fermentáciu, aj som prekladala v mise. Časy kvasenia tiež iné, piekla som iba na nahriatom plechu. Chlieb je výborný, chutí každému a kváskovanie je závislosť. (Pridávam foto.)