Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 303 kJ / 789 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,48 g |
Tuky | 29,43 g |
Vláknina | 8,95 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 70 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 118,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: V hrnci na tuku zpěníme nasekanou cibuli, necháme rozvonět koření a lehce zkaramelizovat cukr. Přidáme protlak, promícháme a podlijeme mírně vodou. Dobře rozmícháme, zalijeme vývarem a přivedeme k varu.
Krok 2: Na sníženém stupni tepla zvolna vaříme cca 20 minut. Poté přecedíme a zahustíme podle potřeby mírně osolenou jíškou, aby se neudělaly hrudky. Provaříme ještě cca 10 minut, dochutíme solí, octem, případně podle chuti ještě cukrem.
Krok 3: Mezitím uvaříme podle návodu na obalu drobné těstoviny - kolínka nebo mušličky. Ohřejeme na páře nebo ve vývaru (pokud ještě máme) maso a můžeme podávat.
Zveřejněno 23. 5. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajská omáčka jakou máme rádi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpV18
Moje poznámka
Rajská omáčka jakou máme rádi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpV18
Nejnovější recepty
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 6 hodinami
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno 15. 10. 2025 13:00:02
Domácí zelí s mrkví
Přidáno 15. 10. 2025 11:01:01
Dýňový chlebíček
Přidáno 15. 10. 2025 09:00:02
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Znojemská omáčka s vepřovým masem
Darwin před 1 hodinou
Pečené gnocchi se žampiony a cibulí
Jan Nemec před 2 hodinami
Dušené zelí s uzeným a cizrnou
Mirrika před 2 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Tunislav před 2 hodinami
Klasické české rohlíky
novakovajanna před 4 hodinami
Dušená mrkev
Fitulka před 4 hodinami
Hořčičná marináda s kari
cahoun před 4 hodinami
Vepřové maso na mrkvi
Fitulka před 5 hodinami
Bramborová polévka s klobásou a smetanou
Fitulka před 5 hodinami
Zapékaná brokolice
VerkaDvorakova před 5 hodinami
Suroviny:
maso hovězí,
vývar masový,
cibule,
máslo,
olej,
koření nové koření,
pepř černý,
bobkový list,
skořice,
koření hřebíček,
cukr,
protlak rajčatový,
ocet,
sůl,
jíška
Komentáře (3)