Candát na černém pivu s cizrnovou kaší
Rybí maso má urputné odpůrce i nadšené vyznavače. Leckterého z odmítajících může tato úprava přesvědčit, že rybí maso je kromě zdroje zdravotních benefitů i velmi chutné. Cizrnová kaše je pak netradiční příloha, ale stojí za to, ji v kombinaci s rybou vyzkoušet.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 785 kJ / 2 339 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 144,08 g |
Tuky | 98,64 g |
Vláknina | 113,34 g |
Cholesterol | 235 mg |
Sodík | 1,00 g |
Sůl | 2,42 g |
Sacharidy | 149,78 g |
Postup přípravy
Na pánvičce opečeme kůží dolů dozlatova a dáme stranou.
Předehřejeme troubu na 180 °C a zapékací pekáček vyložíme papírem na pečení. Krok 2: Cibuli překrojíme, sloupneme slupku a nakrájíme na měsíčky. Na rozehřáté pánvi orestujeme slaninu.
Když pustí tuk přidáme olej a cibuli opečeme dozlatova. Mícháme vždy, když začnou okraje zlátnout. Pokud se míchá stále, trvá dlouho než se kompletně dosmaží. Krok 3: K cibuli přidáme cukr, promícháme a po chviličce zalijeme vývarem, pivem i octem. Přivedeme k varu, snížíme stupeň tepla a dusíme alespoň 5 minut až se tekutina částečně vyvaří a cibule změkne. Cibulovou směs nalijeme do připraveného pekáčku, poklademe porcemi ryby a dáme na 10 minut péct. Krok 4: Pokud použijeme suchou cizrnu, začneme jí vařit hned na začátku vaření. Lze ale použít i sterilovaná cizrna ze sklenice. Ta urychlí přípravu. Nedáváme všechen uvedený vývar najednou, zpočátku pouze zhruba 100 ml. Přidáme prolisovaný česnek a uvaříme doměkka. Krok 5: Několik uvařených kuliček cizrny ponecháme stranou na ozdobu, k ostatní hmotě přidáme olej, rozemnutou majoránku, sůl dle chuti, opepříme a rozmixujeme dohladka, je-li moc hustá maličko zředíme vývarem. Pro dokonalost ji můžeme i propasírovat. Krok 6: Při servírování cizrnovou kaši upravíme na talíři. Na ni položíme opečený filet a navrstvíme cibulku, přizdobíme natí. Kaši můžeme obměnit a připravit podle chuti třeba bramborovou, mrkvovou nebo celerovou.
Zveřejněno 24. 5. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Candát na černém pivu s cizrnovou kaší
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pY80V
Moje poznámka
Candát na černém pivu s cizrnovou kaší
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pY80V
Nejnovější recepty
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno před 13 hodinami
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno před 20 hodinami
Caesar salát naší rodiny
Přidáno před 20 hodinami
Slávky na asijský způsob
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Kdyzjehlad před 2 hodinami
Ovesné placičky s brokolicí
Brumaire před 8 hodinami
Sirup z kopřiv
Sarka3 před 9 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Gourmandise před 10 hodinami
Domácí krtkův dort
Ivinaa před 10 hodinami
Kedlubny do mrazáku
Merylas před 11 hodinami
Nadýchaný perník
ferda30 před 12 hodinami
Masopustní šišky (univerzální těsto na koblihy, vdolky a šišky)
Danniel před 15 hodinami
Krůtí kousky s mrkví a žampiony
Ivca14 před 15 hodinami
Staročeské plátky podlévané pivem
Ivca14 před 15 hodinami
Suroviny:
candát,
sůl,
pepř,
kmín celý,
olej olivový,
olej olivový,
slanina,
cibule,
cukr,
ocet vinný,
pivo černé,
vývar masový,
sůl,
cizrna,
vývar masový,
česnek,
olej olivový,
sůl,
pepř,
majoránka,
nať petrželová
Komentáře (3)