Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové kostky v paprikách

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 70 min

80 min (10 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 055 kJ /
1 208 kcal
Bílkoviny104,56 g
Tuky73,71 g
Vláknina8,22 g
Cholesterol 254 mg
Sodík 430 mg
Sůl0,88 g
Sacharidy29,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hluboké pánvi na sádle zesklovatíme cibuli nakrájenou na měsíčky. Přidáme očištěné, na kostky jako na guláš nakrájené maso, přidáme česnek, sůl, pepř, kmín a zprudka restujeme, aby se maso zatáhlo. Jakmile je maso opečené ze všech stran přidáme sladkou a dle chuti pálivou papriku, promícháme a podlijeme horkou vodou. Krok 2: Přivedeme k varu, stáhneme teplotu na minimum a pod poklicí za občasného míchání a podlití dusíme do změknutí. Když je maso měkké, přidáme očištěné, na nudličky nakrájené čerstvé papriky a 3 lžíce sterilované papriky i s nálevem a ještě velmi krátce povaříme. Krok 3: Pokud budeme podávat s rýží, je omáčka dostatečně zahuštěná cibulí, případně zahustíme 1 lžičkou Solamylu rozmíchanou ve lžíci vody. Ke knedlíkům omáčku zahustíme nejlépe jíškou, kterou přidáme před paprikami a necháme provařit. Krok 4: Podáváme s knedlíkem, rýží, těstovinami nebo bramborovou kaší.

TIP: Typy knedlíků, jak je rozlišíme a základní příprava

Zveřejněno 27. 9. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wp9wm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wp9wm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Moanka: :-) Moc děkuji za milý komentář i krásné foto, mám velkou radost , :-K Přeji krásnou, dobrou noc.

Vařila jsem už po druhé. 👩‍🍳👌 Moc dobré!! Dnes jsem dala čerstvou zelenou, žlutou i červenou papriku, a samozřejmě naloženou s nálevem. Mňam! 😋👌 A vařila jsem tetokrát z plece, také super. 😋 Díky za parádní recept! 😃 Mějte se krásně… 🌹

Suroviny:
krkovice vepřová, sádlo, cibule, česnek, paprika čerstvá bílá, kapie sterilovaná, sůl, pepř mletý, kmín celý, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, mouka hladká, jíška

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu