Jedlé dárky I. Domácí "lančmít"
Lunchmeat lidově "lančmít“ je klasika do kempu i na rychlou všední večeři. Domácí verze z kvalitních surovin chutná lépe než produkty, které lze koupit hotové v obchodě. Základem je dobré vychucení, trvanlivost pak podpoříme správnou konzervací.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 895 kJ / 4 516 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 346,62 g |
| Tuky | 340,52 g |
| Vláknina | 10,17 g |
| Cholesterol | 1,11 g |
| Sodík | 13,13 g |
| Sůl | 27,00 g |
| Sacharidy | 12,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso očistíme, bůček zbavíme kůže a vykostíme. Kůži a kosti dáme vařit na vývar.
Všechno maso nakrájíme na kostky a najemno nameleme do mísy, důkladně promícháme a promneme s oběma druhy soli. Přidáme pepř a dáme do chladu.
Hotový vývar scedíme a necháme zchladnout. Krok 2: Pokud chceme, maso ještě dochutíme.
Zalijeme zredukovaným vychladlým vývarem a opět dobře promícháme.
Uložíme na 12 hodin do chladu. Poté naplníme do čistých, rovných (bez zúženého okraje) sklenic cca 2 cm pod okraj. Očistíme vršek sklenic a zavíčkujeme. Krok 3: Zavíčkovaná sklenice narovnáme do zavařovacího hrnce. Zalijeme vodu do poloviny sklenic a přivedeme k varu. Když je na
teploměru v poklici 100 ° C snížíme teplotu na cca 55 °C a zavařujeme 2 hodiny. Krok 4: Poté sklenice vyjmeme, necháme vychladnout a druhý den zavaříme stejným způsobem znovu po dobu 1 hodiny. Vychladlé označíme a uskladníme.
Takto zavařené vydrží 1 rok. Krok 5: Studený výrobek lze z rovné sklenice snadno vyjmout vcelku. Můžeme nakrájet na kolečka, opéct nebo obalit v trojobalu. Podávat lze s chlebem nebo různě upraveným bramborem či se salátem.
Všechno maso nakrájíme na kostky a najemno nameleme do mísy, důkladně promícháme a promneme s oběma druhy soli. Přidáme pepř a dáme do chladu.
Hotový vývar scedíme a necháme zchladnout. Krok 2: Pokud chceme, maso ještě dochutíme.
Zalijeme zredukovaným vychladlým vývarem a opět dobře promícháme.
Uložíme na 12 hodin do chladu. Poté naplníme do čistých, rovných (bez zúženého okraje) sklenic cca 2 cm pod okraj. Očistíme vršek sklenic a zavíčkujeme. Krok 3: Zavíčkovaná sklenice narovnáme do zavařovacího hrnce. Zalijeme vodu do poloviny sklenic a přivedeme k varu. Když je na
teploměru v poklici 100 ° C snížíme teplotu na cca 55 °C a zavařujeme 2 hodiny. Krok 4: Poté sklenice vyjmeme, necháme vychladnout a druhý den zavaříme stejným způsobem znovu po dobu 1 hodiny. Vychladlé označíme a uskladníme.
Takto zavařené vydrží 1 rok. Krok 5: Studený výrobek lze z rovné sklenice snadno vyjmout vcelku. Můžeme nakrájet na kolečka, opéct nebo obalit v trojobalu. Podávat lze s chlebem nebo různě upraveným bramborem či se salátem.
Zveřejněno 31. 5. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jedlé dárky I. Domácí "lančmít"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZOJ9
Moje poznámka
Jedlé dárky I. Domácí "lančmít"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZOJ9
Nejnovější recepty
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 2 hodinami
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 4 hodinami
Brynzové halušky
Přidáno před 6 hodinami
Sýrové placky
Přidáno před 9 hodinami
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 10 hodinami
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 25 minutami
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 1 hodinou
Svačinové sendviče
Kajkajak před 1 hodinou
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 2 hodinami
Jarní salát
Kajkajak před 3 hodinami
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 3 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 4 hodinami
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 4 hodinami
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 4 hodinami
Tiramisu od Itala
Chasti před 4 hodinami
Suroviny:
plec vepřová,
bůček,
sůl,
rychlosůl,
pepř mletý,
vývar masový,
česnek sušený,
koření paprika maďarská
Komentáře (14)
Jsem absolutně vyřízená